• Načítám...
>

Praha 20 chrání děti na pískovištích před úpalem

  • 29. srpna 2019,
  • 14:37,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Klimatické změny nutí městské části přemýšlet i nad řešením dětských hřišť. Chránit děti před úpalem se radnice Prahy 20 rozhodla alespoň na pískovištích. Jaká další opatření městská část chystá a z čeho je hodlá financovat zjišťovala reportérka Kristýna Svobodová.

Reklama

I přes to, že letošní prázdninové počasí přineslo více dešťových srážek než vloni, obecně za posledních několik let teploty spíše stoupají. Úpal a přehřátí organismu pak v letních dnech ohrožuje hlavně ty nejmenší. Dětská pískoviště proto řada městských částí nechává zastřešovat. Mezi nimi třeba Praha 20.

"V podstatě se na nás obracejí lidé z Horních Počernic, protože pískoviště a dětská hřiště v naší MČ jsou často pod přímým sluncem a v těchto teplých dnech to opravdu není žádná lahůdka. Takže jsme se skutečně rozhodli vyjít vstříc našim dětem, aby ta hřiště mohly využívat," řekla Alena Štrobová, starostka MČ Praha 20.

"Zastíněná pískoviště máme teď na 2 dětských hřištích. Toto hřiště, kde stojíme právě teď, se jmenuje Lhotská. Potom hřiště Rákosníček. To je na Pozorce. Plánujeme ještě zhruba na dalších 2 hřištích stejnou věc, protože na dalších hřištích, která máme, jsou strany, takže tam to není potřeba," řekla Veronika Jáně, koordinátorka projektu Zdravé město.

Zastínění a zakrytí jednoho dětského pískoviště přijde MČ zhruba na 30 tisíc korun. 

"Chceme k tomu využít prostředky, které jsme získali tím, že teď sponzorsky tiskneme, díky mojí kolegyni a místostarostce Darie Češpivové, zpravodaje zdarma. Takže využíváme toho a stejně tak chceme využít peněz, které jsme ušetřili jiným nastavením úrokové sazby vedení účtu MČ," řekla Alena Štrobová.

V rámci tohoto projektu pak MČ plánuje na dětských hřištích vybudovat také vodní prvky.

"Akci Mlhoviště chystáme na jaře. Teď jsme ve fázi projektů, kdy vybíráme dodavatele, který nám mlhoviště dodá. Jednalo by se zatím zhruba o 4 mlhoviště," řekla Veronika Jáně.

Podle vedení radnice je ale tento projekt zatím v jednání. Pokud vše půjde dobře, několika mlhovišť by se místní mohli dočkat už v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu