• Načítám...
>

V Břevnovském klášteře se česal chmel

  • 5. září 2019,
  • 20:06,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Břevnovský pivovar hostil šesté chmelobraní. Na dvoře zdejšího pivovaru se tak ručně sklízel chmel. Ale nechyběla ani dobrá muzika nebo dobře vychlazené pivo. Ze sklizeného chmele se teď uvaří speciální posvícenský ležák.

Reklama

V Břevnovském pivovaru se sklízel chmel. Už pošesté se tu uskutečnilo chmelobraní a česat přišli malí i velcí.

"Normální chmelová brigáda. Akorát, že ta malá chmelnice je jen jednodenní. Vzniklo to, když jsme tady před 7 lety otevřeli pivovar, tak jsme si říkali, že bychom si tady taky pořídili chmelnici, protože historicky v Břevnově byla chmelnice," řekl Petr Janík, ředitel pivovaru.

Při česání chmele nechyběla muzika, výborné břevnovské pivo a dobrá nálada. A tak jsme se příchozích zeptali, jestli by zvládli i opravdovou chmelovou brigádu.

anketa

Očesaný chmel se teď nebude sušit, ale hned druhý den se z něho uvaří pivo. 

"Je to ležák dvanáctka. Ono to tím, že tam přidáte ten neusušený hlávkový chmel, dostane trochu jinou a velmi specifickou vůni a chuť, takže je to trochu něco jiného," řekl Petr Janík.

Pokud chcete tento speciální ležák ochutnat, musíte dorazit na břevnovské posvícení. to se uskuteční o prvním říjnovém víkendu. A tento ležák se tu bude podávat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu