• Načítám...
>

V pražském Slivenci otevřeli unikátní park

  • 10. září 2019,
  • 23:10,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

Reklama

Je málo parků, kde si lidé mohou lehnout na trávník, kde si mohou i ustlat a opalovat se, aniž by je někdo vyháněl. A jen jeden takový se může pyšnit i výhledem na Barrandovské ateliéry. Je jím právě otevřený park Granátová v pražském Slivenci. Je to park pro celou rodinu. Děti se vyřádí na dětském hřišti plném moderních a hlavně bezpečných houpaček a prolézaček od německého výrobce, zatímco rodiče si mohou odpočinout třeba s knížkou v ruce na některé z lavic nebo laviček, lehátek čí pergol.

"Ty lavice jsou udělané z mozaiky a na některých z nich je i výhled," řekla Jana Plamínková, starostka MČ Praha - Slivenec.

Park je navržen tak, aby se tu setkávaly celé rodiny i přátelé, ale také tak, aby svým provozem nerušil sousední obytnou zónu. Vznikl na bývalém poli a práce na něm trvaly zhruba rok.

"Mně se podařilo od developera získat tento pozemek, který není stavební, je to pozemek určený k plnění funkcí zeleně, dostali jsme ho zadarmo," řekla Jana Plamínková, starostka MČ Praha - Slivenec.

Podle starostky městské části Slivenec Jany Plamínkové bylo nejtěžší vyřídit různá povolení ke stavbě. Trpělivost se ale vyplatila. Byla to nezvyklá, ale krásná práce, říká zase architekta Jana Kohlová, která se na tvorbě parku velkou měrou podílela.

"Chtěli jsme tady do toho dostat takovou tu pohodu a vesnický charakter, takže se tady používalo hodně ovocných stromů, málo známých ovocných dřevin jako moruše, kaštanovníky a známé ořešáky," řekla Jana Kohlová, krajinářská architekta.

"Park stál okolo 26 milionů korun a získali jsme na to v několika fázích dotace od hlavního města Prahy," řekla Jana Plamínková.

Otevřen bude po celý rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu