• Načítám...
>

Modeláři a majitelé psů se sešli ve Slivenci

  • 11. září 2019,
  • 0:49,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

Reklama

V pražském Slivenci měli velkou slávu. Dala by se nazvat tři v jednom. Na své si přišli modeláři, pejskaři i milovníci burčáku. Areál Křížovnického dvora nejprve zaplnili velmi šikovní místní modeláři. Modelářský kroužek modulové železnice je oblíben i ve světě. Kromě Česka se modeláři se svými mašinkami a krajinkami jezdí chlubit třeba i do německého Saska.

"Když jsem viděl jedno setkání modelářů ze Zababova, tak jsem si řekl, že udělám něco podobného. Doma si takto veliké kolejiště nemohu postavit, tak jsem založil kroužek. Ze začátku jsme začínali se čtyřmi dětmi u mě doma v garáži a pak jsme postupně začali být známí a začalo se to nabalovat," řekl Daniel Sigan, Modelářský kroužek modulové železnice Slivenec.

Dnes vede Daniel Sigan hned tři modelářské kroužky s více než 30 modeláři. Ale trpělivostí oplývají i pejskaři ze Slivence. Jak své mazlíky naučili poslouchat předvedli na přehlídce psích mazlíčků Hafík 2019.

"Zvládali tunel, slalom, prostě základní věci z agility. Slivenečtí pejsci jsou báječní, zvládají to skoro všichni a jsou tací, kteří sem chodí už spoustu let, od té doby, co ta soutěž existuje," řekla Martina Havlíková, organizátorka soutěže Hafík.

Ať už je to border kolie nebo oříšek, zkrátka ve Slivenci mají všichni šikovné a krásné hafany. Odpoledne ale patřilo dětem, čekala je totiž pohádka. Tedy rovnou 4 pohádky o jediném drakovi. A dospěláci mohli na návsi ve Slivenci ochutnat letošní burčák z Moravy.

" Burčák,slavnost mladého vína, ta je velmi oblíbená. Probíhá odpoledne," řekla Jana Plamínková, starostka MČ Praha - Slivenec.

"Je to takový bohatý den, že si snad každý najde něco svého," řekla Lenka Kudláková, místostarostka MČ Praha - Slivenec.

Na akci nazvané Slivenecký burčák všem zahrál harmonikář a večer se představila se svým jazzovým a swingovým programem kapela Jazzika.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu