• Načítám...
>

Karate club hledá nové členy

  • 12. září 2019,
  • 12:46,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Karate club Horní Měcholupy působí od roku 1991. Tak jako každý rok mohou i letos všichni od 6 do 18 let využít náboru a stát se členy tohoto oddílu.

Reklama

Až do poloviny října probíhá nábor dětí do Karate clubu v Horních Měcholupech. Přihlásit se mohou všichni ve věku od 6 do 18 let.

"Přihlásí se k nám do oddílu, my ho sem vezmeme na první 2 nebo 3 tréninky a zjistíme, jestli ho ten sport baví. Nějakým způsobem s tím pracujeme a potom rodiče oficiálně přihlásí dítě do toho náboru a začne fungovat jako frekventant," řekl Roman Hejzlar, trenér.

Ve skupině je přibližně 15 dětí. Ty prochází tříměsíčním náborovým tréninkem.

"My ty tréninky se začátečníky máme připravené tak, že je to spíše taková hra. Samozřejmě je to zaměřené na všeobecnou pohybovou průpravu, lehkou obratnost, základní sportovní nácviky, kotouly, hvězdy. Nic náročného, co by to dítě v tomto věku nemělo zvládat," řekl Aleš Spálovský, předseda oddílu.

Náborový trénink je zakončený tzv. zkouškou na bílý pás. Po jejím absolvování se dítě stává členem oddílu a čekají na něj náročnější tréninky.

"Ve chvíli, kdy se stanou členy našeho oddílu, probíhá další příprava. V té přípravě se zaměřujeme na základní techniky, na sportovní charakter karate a z těchto dětí si potom i vybíráme budoucí závodníky pro náš oddíl," řekl Aleš Spálovský.

Nábor a tréninky probíhají v tělocvičně v areálu Tělovýchovné jednoty Horní Měcholupy. Odtud by se ale oddíl měl koncem roku přestěhovat do nových prostor.

"Výhodou je, že máme dlouhodobý pronájem tohoto prostoru od MČ Praha 15, který nám letos končí k poslednímu dni v roce. Ale máme přislíbený další nebytový prostor od MČ Praha 15, kde bychom další roky cvičili," řekl Roman Hejzlar.

Karate club v Horních Měcholupech působí od roku 1991 a v loňském roce si ze soutěží přivezl 108 medailí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu