• Načítám...
>

Aquapalace ovládly dětské domovy

  • 17. září 2019,
  • 19:15,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

Léto ještě neskončilo. Alespoň pro děti ze středočeských dětských domovů. Středočeský kraj jim totiž zaplatil pobyt v Aquapalace Čestlice. Stovky dětí z celého regionu se tak zdarma mohly vydovádět na různých tobogánech, ve vodním trychtýři nebo třeba v bazénu s vlnobitím.

Reklama

Jako u moře uprostřed léta si mohly připadat děti, které žijí bez rodičů v některém z dětských domovů ve středních Čechách. Byly pozvány do největšího aquaparku nejen v Česku, ale v celé střední Evropě. Aquapalace v Čestlicích u Prahy letos navštívilo přes 300 dětí z dětských domovů po celém Středočeském kraji. Kdo nemohl, může se těšit na příští rok. Středočeský kraj totiž tuto akci pořádá každoročně.

"My jsme, jako Středočeský kraj, oslovili tuším 14 dětských domovů, o které se v podstatě staráme. Dva se musely omluvit, protože jim děti onemocněly," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

"Ta akce už běží asi 8 let. Spolupracujeme se Středočeským krajem, oni se podílejí na dopravě a my tady děti samozřejmě pohostíme a hlavně jim připravíme celodenní zábavu. Děti si to opravdu užívají," řekl Pavel Sehnal, majitel Aquapalace Praha.

A přesvědčili jsme se o tom na vlastní oči. Nejvíce si děti užívaly na tobogánech různých délek a obtížností, na vodním trychtýři a pochopitelně v bazénu s vlnobitím.

anketa

U vody vždy rychle vytráví. Ale děti tu o hladu nezůstaly.

"Měly oběd, měly na výběr mezi smaženým řízkem a špagetami. Takže samozřejmě smažený řízek vedl," řekla Vladana Horáková, ředitelka Aquapalace Praha.

Hry ve vodě s animátorem nebo plavání v tradičním bazénu. Každý si zkrátka vyzkoušel to, na co měl chuť a na co si troufl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu