• Načítám...
>

Do Prahy přijela pojízdná myčka jízdních kol

  • 18. září 2019,
  • 11:51,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

V Karlíně zprovoznili myčku jízdních kol. Cyklisté si v Přístavu 18600 na Rohanském ostrově můžou nechat zdarma umýt svůj bicykl. Ale musí si pospíšit, myčka je tu jen na zkoušku v rámci Evropského týdne mobility.

Reklama

Cyklisté si své jízdní kolo na Rohanském ostrově mohou nechat umýt každý den až do pátku mezi 16:00 a 20:00. Myčka jízdních kol je tu dočasně. Jestli o ní bude velký zájem, zváží pražský magistrát její pořízení na stálo.

"Chceme jít s high-tech technologiemi, chceme autonomní metro, chceme používat nejnovější technologie při rekonstrukcích mostů, tunelů. Tak stejně tak tady jako takovou drobnost při Evropském týdnu mobility zkoušíme start-up projekt - myčku kol," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

S nápadem mít v Praze myčku kol přišel náměstek pražského primátora Adam Scheinherr. Inspiroval se na služební cestě v Rakousku.

"Tak jsem narazil na tuto firmu, která to tam zdarma poskytovala celý týden. Já jsem to viděl, zaujalo mě to, tak jsem se s nimi bavil, že budeme mít v Praze Evropský týden mobility a oni nabídli, že zadarmo to sem přivezou a budou Pražanům mýt kola," řekl Adam Scheinherr.

"Nápad je to dobrý. Když se vymyslí šikovně odvod odpadních vod, což bude možná trochu problém, protože tam to s sebou nese oleje a další věci. Protože provoz je velice levný, už nám tedy moc neprší, ale zase o to více se práší," řekl Pavel Polák, pražský koordinátor.

A souhlasí s tím i samotní cyklisté.

anketa

A jak to funguje? Je to jednoduché a trvá to jen okamžik.

"Pán uvidí vaše kolo, vy mu ho předáte, pán ho celé umyje," řekla Lucie Chadrabová, Odbor dopravy Magistrátu hl. m. Prahy.

Vybrat si můžete vapku nebo mytí kartáči. Celý proces nezabere více než 5 minut a je zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu