• Načítám...
>

Akci Radnice dokořán zakončil koncert

  • 20. září 2019,
  • 1:42,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Akci Radnice dokořán letos navštívilo během 9 dnů více než 2 a půl tisíce lidí. Zájem nepoklesl ani poslední den akce, kdy byl připravený koncert chrámového sboru. Ten se uskutečni v kapli Panny Marie.

Reklama

I poslední den akce Radnice dokořán sliboval netradiční program. Ten se tentokrát odehrával v prostorách kaple Panny Marie.

"Na úplný závěr akce Radnice dokořán 2019 byl pro zájemce přichystán koncert chrámového sboru v poměrně netradičním prostoru - a to v kapli Panny Marie ve Staroměstské radnici, kde se koncerty běžně nepořádají," řekl Antonín Baloun, manažer Staroměstské radnice.

Během hodinového koncertu zaznělo několik skladeb duchovní hudby v podání chrámového sboru Václav ze Staré Boleslavi.

"Představí to nejlepší ze svého repertoáru a to v doprovodu řady hudebních nástrojů - varhan, houslí nebo třeba bicích," řekl Antonín Baloun.

"Zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha, popřípadě od Händela a nakonec je Missa Brevis od Jiřího Pavlici. Hodně se nám na tom líbí to, že zpíváme a hrajeme v kapli a jako chrámový sbor to dokážeme ocenit. Rádi hrajeme nejen pro lidi v kostelech, ale i na takovýchto místech, kam přichází především neduchovní veřejnost," řekl Ondřej Šesták, člen sboru.

Kapacita kaple byla omezená a vstupenky na koncert tak zmizely během několika minut.

"Na každou akci, stejně jako na závěrečný koncert, bylo nutno se registrovat. O hudební vystoupení bývá obrovský zájem," řekl Antonín Baloun.

Akci Radnice dokořán navštívilo během 9 dnů 2 600 návštěvníků a díky tomuto číslu se stal letošní pátý ročník tím nejúspěšnějším.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu