• Načítám...
>

Čeští umělci se můžou prosadit ve světě

  • 1. října 2019,
  • 23:26,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Stáhnout video
Reklama

Hudební agentura Nemoros může slavit. Oficiálně se totiž spojila s největším americkým hudebním vydavatelstvím Kobalt. Vydělat na tom mohou i čeští umělci. Agentura je chce spojit se světovou špičkou.

"Nastala ta správná doba, kdy je potřeba otevřít tuto možnost českým autorům a umělcům, podat jim pomocnou ruku a říct jim, ať se jdou podívat jak se to dělá ve světě, že i oni mají tu šanci," řekl Roman Rossi, majitel agentury Nemoros.

Díky velké mezinárodní značce mohou mít čeští umělci a především skladatelé výborné zázemí.

"Je to ochrana autorského práva, aktivní práce s autorským právem, licencování po celém světě a potom spolupráce autorů - velice důležitá věc, kdy ti autoři, kteří jsou špičkoví a něco umí, mohou ty naše, kteří nejsou ještě na té úrovni, naučit mnohem více. A my ty autory dáváme dohromady. Někteří létají sem za mnou do Prahy a potom létáme i za nimi. Buď do Anglie nebo do Ameriky, kde jsou přímo kempy autorů, kde oni spolupracují s těmi špičkovými a učí se od nich pracovat," řekl Roman Rossi.

Podle majitele agentury totiž stále platí, že to Čech, to muzikant. Jedním z těch, co mohou snít o velké kariéře, je např. i hudební producent a skladatel Jiří Vidasov.

"Teď se zdá, že ta hudba bude slyšet i dále než jen v rámci ČR. A díky tomu, že nám dal tu možnost, mně jako producentovi a skladateli, mohu říci, že nás to prostě určitě posune, vzdělá, dá nám to zkušenosti a strávíme s tím nějaký čas. To rozhodně stojí za to," řekl Jiří Vidasov, skladatel a producent.

Podle majitele agentury Nemoros se do nových projektů mohou zapojit i začínající hudebníci. Více informací získají třeba na stránkách www.nemoros.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu