• Načítám...
>

Opatov má znovu P+R parkoviště

  • 1. října 2019,
  • 23:49,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Technická správa komunikací po dvou letech znovu otevřela P+R parkoviště u metra Opatov. To bylo uzavřeno z důvodu majetkoprávních sporů. Do konce roku se otevřou ještě další dvě P+R parkoviště a to sice v Běchovicích a v Braníku.

Reklama

Po 2 letech se znovu otevřelo P+R parkoviště na Opatově. Parkoviště bylo uzavřené kvůli majetkoprávním sporům.

"Tady jsme vlastně na cizím pozemku. S vlastníky téměř nikdo nejednal, proto to došlo až k soudu, který nařídil uzavření toho parkoviště před 2 lety v roce 2017. A já jsem se do těch vyjednávání poté vložil osobně s mým týmem a podařilo se nám dohodnout, že jsme si to parkoviště pronajali a následně tu parcelu chceme odkoupit," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Parkoviště je v provozu od 4:00 do 1:00. Celková kapacita je 212 míst a 4 místa pro zdravotně postižené.

"Ten režim je, že zaplatíte 20 korun a můžete zde stát celý den," řekl Adam Scheinherr.

Během prosince pak přibudou v hlavním městě další 2 P+R parkoviště.

"My jsme zahájili výstavbu nového P+R parkoviště v Běchovicích. Jsou to Běchovice-střed u vlakového nádraží. Bude zde 60 míst a 4 místa ZTP. Toto parkoviště bychom rádi otevřeli do 9. prosince. Další výstavbu nového parkoviště připravujeme v Praze - Braníku, kde by mělo být 110 parkovacích míst a dalších 5 míst ZTP. Toto parkoviště bychom také rádi otevřeli ještě v prosinci tohoto roku," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

V prvním pololetí příštího roku se otevřou i P+R parkoviště v Hostivaři a Lipencích. Ta pojmou celkově 132 aut. Tato nová parkoviště budou v tzv. bezobslužném režimu a budou tak zcela zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu