• Načítám...
>

Pražští otužilci zahájili sezónu

  • 3. října 2019,
  • 16:06,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Téměř pět desítek otužilců ve středu večer okusilo vodu ve Vltavě. Přestože voda měla podle organizátorů 13 stupňů Celsia a teplota vzduchu byla o něco vyšší, na zážitku to nijak neubralo. Náš štáb se nenechal zahanbit a společnou koupel v chladné řece taktéž absolvoval. Atmosféru této už tradiční události vám přiblížíme v reportáži.

Reklama

Je 20:00 a lidé s blikajícími světýlky a v plavkách se pomalu hromadí před přístavištěm Čertovka u Karlova mostu. Jejich cíl je jasný - zahájit otužileckou sezónu společnou koupelí ve Vltavě.

"Před 4 lety jsme tuto akci uspořádali poprvé, osvědčilo se nám to. Nejdříve to bylo u Mánesova mostu, vloni to bylo v Čertovce a zdálo se nám to super, tak jsme si řekli, že letos opět v Čertovce. Je nás skoro 40, vloni se to hodně líbilo, takže věřím, že se to bude líbit i letos," řekl Vladimír Komárek, předseda České otužilecké unie.

"Kolik stupňů má v tuto chvíli Vltava?"

"Měla asi mezi 13 a 14 stupni, tak je to teplejší, než vzduch, protože se ochladilo. Myslím, že to bude pěkná předsezónní akce," řekl Vladimír Komárek.

Nálada přítomných plavců před skokem do Vltavy je velmi dobrá. Všichni se společně štosujeme na úzkém dřevěném molu a odhazujeme poslední kusy oblečení. Nezapomínáme na malou rozcvičku a hurá do vody. Zajímavý zážitek to není jen pro samotné otužilce, ale i pro kolemjdoucí. Před jejich zraky se brodíme malým tokem a poté a bojujeme s protiproudem. Plaveme v podstatě na místě. Těm nejvýkonnějších se daří alespoň přiblížit k mostnímu pilíři Karlova mostu. Po pár minutách se vracíme zpět.

anketa

Přátelé, my jsme také pokřtili Vltavu. A pokud se chcete přidat, stačí dorazit 26. prosince na Čertovku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu