• Načítám...
>

Praha otevřela nové moderní řídicí centrum

  • 17. října 2019,
  • 12:24,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Městská firma Technologie hlavního města Prahy otevřela nové řídící centrum. To má na starosti monitoring systému veřejného osvětlení a řešení poruch. Od příštího roku pod něj bude spadat také městský kamerový systém.

Reklama

Městská společnosti Technologie hl. m. Prahy slavnostně představila nové řídící centrum. To sídlí, stejně jako vedení společnosti, v Praze 7. A dispečeři zde mají na starosti monitoring systému veřejného osvětlení i řešení poruch. A nejen to. Od příštího roku bude pod tento dispečink spadat také městský kamerový systém. 

"A ten městský kamerový systém je ve správě soukromé společnosti. My jsme se rozhodli, že chceme takovou strategickou věc mít přímo pod správou hlavního města," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Technologie hl. m. Prahy vznikly před 2 lety proto, aby převzaly správu veřejného osvětlení. S tím souvisí, že měly i dispečink, který hlásí poruchy, monitoruje systém veřejného osvětlení. My jsme hledali do budoucna synergické efekty, co dalšího by Technologie mohly dělat, aniž by to pro ně muselo znamenat nárůst nové činnost. Jednou z nich je právě správa městského kamerového systému," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

"Já jsem velice rád, že se tady daří i to přebírání těch klíčových kompetencí pro chod zásadních systémů důležitých pro chod města do správy přímo městských společností," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Vybudování nového moderního střediska vyšlo město na zhruba 10 milionů korun a komfort při práci nabízí především dispečerům, kteří zde pracují.

"Opíráme se o třísměnný provoz našich dispečerů, kteří jsou nejen těmi příjemci telefonických hlášení, ale jsou schopni v koordinaci s našimi systémy zajistit zejména odstranění těch závad. U veřejného osvětlení se leckdy jedná o závady na systémech, které jsou pod elektrickým proudem. My musíme na tom místě být do 30 minut," řekl Tomáš Jílek, generální ředitel THMP.

V Praze je 135 tisíc lamp veřejného osvětlení, které má městská společnost Technologie hl. m. Prahy na starosti. Dále pak také osvětluje více než 100 památek v metropoli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu