• Načítám...
>

Kolik lidé utrácejí za své čtyřnohé mazlíčky?

  • 6. listopadu 2019,
  • 21:53,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

V průměru 2 tisíce měsíčně. Tolik podle prodavačky Jany Vnenčákové z chovatelských potřeb Pražané za své čtyřnohé mazlíčky. Jen psů je v hlavním městě oficiálně registrováno přes 80 tisíc. 

"Pražané si v dnešní době opravdu potrpí na kvalitní krmení. Je to široká škála pamlsků, konzerv, paštik a podobně," řekla Jana Vnenčáková, prodavačka.

anketa

Za svého pejska utratí v průměru 2 tisíce korun měsíce i Tereza Čalkovská z Prahy. Fenku Jessie považuje za členku rodiny a rozhodně na ní podle svých slov nešetří.

"Jeden z těch nákladů jsou oblečky. A máme např. svetřík, pak máme šatičky jako módní výstřelek, overal, nějaké mikiny, aby jí nebyla zima, aby to byla parádnice," řekla Tereza Čalkovská, majitelka psa.

Kromě krmiva a oblečků měsíčně platí Tereza Čalkovská také za stříhání a zkracování drápků. To ale není zdaleka jediná služba, kterou dnes specializované pražské psí salóny nabízejí. Takto např. vypadá speciální lázeň pro psy s minerály z mrtvého moře v salónu v Praze 7 na Letné.

"Je to bahenní maska, kterou sami vyrábíme tady u nás v České republice. Je to maska, která obsahuje minerály z Mrtvého moře, které dodají pokožce a srsti výživné minerály," řekla Gabriela Krejcarová, prodavačka.

Bahenní zábal vyjde i se střihem na 1 100 korun. Majitelé psů zde navíc mohou rovnou také zakoupit psí kosmetiku, pelíšky, tašky, obojky, postroje či různé pochutiny. Další z věcí, za kterou Pražané neváhají utratit peníze, je také výcvik psa. Potvrzuje to i trenér Robert Zlocha z Prahy 5.

"Pražané mají velký zájem o výcvik a o výchovu pejsků. A myslím si, že postupně to ještě roste. Vidím zatím 2 takové hlavní důvody. Jeden je, že lidé si více a více uvědomují, jak je ten výcvik a správná výchova pejska důležitá, že tím předejdou mnoha problémům a mají potom daleko spolehlivějšího pejska a spokojenější život s tím pejskem. A tím druhým důvodem je, že posledních 5 nebo 10 let do Česka dorazily moderní výcvikové metody, které jsou daleko více zaměřené na spolupráci s tím pejskem, na jeho motivaci," řekl Robert Zlocha, trenér psů.

Trenérské služby si pochvaluje i paní Radana Svatoš, která k Robertu Zlochovi dochází pravidelně.

"Začali jsme s problémem se separací. To znamená, že když jsem odcházela z domu, tak pes to úplně psychicky nezvládal. Bylo to velmi omezující pro celou rodinu. Tak jsme se rozhodli, že vyhledáme profesionála, který by nám s tím mohl pomoci. A opravdu se už i dostavily první úspěchy," řekla Radana Svatoš, majitelka psa.

Pražané výcvik ale nevyhledávají pouze kvůli poslušnosti či problémům se separační úzkostí. Oblíbená jsou v metropoli také cvičiště, kde se konají např. kurzy agility.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu