• Načítám...
>

Praha chce více peněz za reklamy na osvětlení

  • 11. listopadu 2019,
  • 22:06,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha vypsala veřejnou soutěž na pronájem reklamních ploch na sloupech veřejného osvětlení. Kromě toho, že město zpřísnilo podmínky pro výlep reklamy na území města, očekává také více peněz. Nově totiž budou muset nájemci platit i za neobsazené sloupy, které si od města pronajmou.

Reklama

Praha mění podmínky pronájmu sloupů veřejného osvětlení, které jsou určeny pro umístění reklamy. Nově budou muset nájemci platit i za neobsazené sloupy. Od města si je totiž pronajmou v balíčcích, které obsahují určitý předem vymezený počet kusů stožárů.

"Je to změna oproti tomu minulému modelu, kde sice byly nabízeny také některé lampy, ale vlastně se platil nájem pouze ve chvíli, kdy ten sloup byl dále podnajímán těm konkrétním uživatelům, rsp. těm lidem, kteří si tu reklamu tam dávali. My jsme toto změnili. Pronajímáme celý balíček a z toho balíčku budeme dostávat peníze bez ohledu na to, jestli tam bude něco viset nebo ne," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Vedení města chce získaný obnos peněz znovu reinvestovat do údržby osvětlení a jeho případné modernizace.

"Ty peníze by měly následně být investovány do modernizace sítě veřejného osvětlení. To znamená výměny těch starých sodíkových výbojek v některých místech za LED světla, modernizaci stožárů a další věci," řekl Jan Chabr.

Praha zpřísnila podmínky výlepu reklamy na sloupech veřejného osvětlení. Zejména na frekventovaných místech nechala městská společnost Technologie hl. m. Prahy, která má osvětlení na starosti, nanést na sloupy, které nejsou určené pro reklamu, tzv. antiplakátovací nátěr.

"Zejména ho používáme na vybrané stožáry, které byly na základě historických zkušeností nejčastěji zneužívány k těm černým výlepům. My aktuálně ve spolupráci s hlavním městem zajišťujeme obnovu těchto antiplakátovacích nátěrů a jejich další rozšíření," řekl Tomáš Novotný, místopředseda představenstva Technologie hl. m. Prahy.

Praha nabízí pronájem sloupů v balíčcích od 300 až po téměř 1 000 kusů. Zpřísněním pravidel pro umisťování reklamy chce Praha bojovat proti vizuálnímu smogu ve městě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu