• Načítám...
>

Zahradní město má nejmodernější knihovnu

  • 15. listopadu 2019,
  • 19:04,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Zahradní Město má nejmodernější knihovnu v Praze. Čtenářům nabízí přes 8 tisíc knih, stylová zákoutí i dětský koutek. Jak taková knihovna vypadá uvidíte v následující reportáži.

Reklama

Dva roky a měsíc si vyžádala rekonstrukce pobočky Městské knihovny v Zahradním městě. Kdysi omšelá a všední knihovna je teď mnohem větší a zároveň nabízí mnohem více možností jak pro malé, tak i velké čtenáře. Hlavní myšlenkou bylo vytvořit z tohoto prostoru příjemné místo pro setkávání lidí.

"Vycházel jsem z nových požadavků kladených na knihovny, které mají nejen fungovat jako půjčovna knih a zároveň suplovat další funkce, jako jsou klubovny a podobně, ale zároveň fungovat jako komunitní centrum a místo, kde se mohou lidé třeba i neformálně setkávat, řešit problémy komunity a seznamovat se," řekl Tomáš Hořava, architekt.

Kromě tzv. amfiteátru interiér knihovny disponuje i dětským koutkem, klubovnou pro tvůrčí dílny ale i tichou místností pro studijní potřeby.

"Tam vzadu je potom pochopitelně klubovna, kde se dají dělat uzavřené přednášky a autorská čtení. A klubovna, která zároveň funguje i jako dílna. Jsou tam stoly pro různé kurzy," řekl Tomáš Hořava.

anketa

Rekonstrukce knihovny, která aktuálně nabízí 8 tisíc knih napříč všemi žánry, vyšla na necelých 16 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu