• Načítám...
>

Vinohrady a hlavní nádraží propojil chodník

  • 18. listopadu 2019,
  • 16:17,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Chodník podél magistrály, kterému lidé neřekli jinak než chodník smrti, je opraven. Nově je širší, bezpečnější a jeho vybudování trvalo jen tři týdny.

Reklama


Takhle vypadal chodník mezi Vinohrady a hlavním nádražím ještě před třemi týdny a takto vypadá dnes, ne nadarmo měla tato spojnice přezdívku chodníček smrti.

"Chodník má okolo dvou metrů ve většině své délky. Automobilovou dopravu jsme neomezili, protože k zúžení jízdních pruhů došlo minimálně a to tak, že při 50 km rychlosti, která zde je, tak propustnost tohoto úseku vůbec není snížena," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Praha 2 se desítky let snažila ten chodníček vybudovat. Bohužel všichni se k tomu postavili tak jak to nemám rád. Vymýšleli proč to nejde, místo toho, aby našli tu cestu jak to jde. S panem náměstkem Scheinherrem jsme se domluvili velmi rychle, velmi rychle se to namalovalo, TSK to velmi pružně odsoutěžila a během tří neděl to bylo postavené, " doplnil Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Chodník ale je pouze provizoriem a do budoucna by ho měla nahradit lávka.

"Lávka by měla vzniknout tady, zavěšená. SŽDC ji dlouhodobě připravuje, to je takové trvalé řešení a nyní jedná s památkáři, protože jsme v památkové      rezervaci, " vysvětli Adam Scheinherr.

Úpravy by se mohli dočkat i jiné části magistrály.

"Bavíme se o tom, že bychom uvedli ten chodník v Legerově ulici do normativního stavu včetně záryvků, hrabátek a vysadili tam stromy. To samé chystáme v Sokolské, upravit to tam, ale hlavně jsme chtěli probourat ten betonový útvar na konci Sokolské a zpřístupnit autům, respektive autobusům vjezd ze Sokolské ulice do ulice Boženy Němcové směrem k policejnímu muzeu, " řekl Jan Korseska.

Nový chodník propojující hlavní nádraží a Vinohrady byl hotový za jednadvacet dní a vyšel na šest milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu