• Načítám...
>

V Praze je přes 200 dětí v ústavní péči

  • 20. listopadu 2019,
  • 23:13,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Jak by měly organizace pečovat o ohrožené děti a mládež? Touto otázkou se zabývala konference Dítě v systému. Ta se uskutečnila v prostorách Staroměstské radnice.

Reklama

Praha hostila konferenci Dítě v systému. Ta se zabývala prosazováním správné péče o ohrožené děti a mládež, která je podle organizátorů v ČR nedostačující.

"Mapuje cestu dítěte ve chvíli, kdy je odebráno z rodiny, putuje do ústavní výchovy nebo do pěstounské péče. A potom v dalším bloku se zabýváme tím, co se děje s dítětem ve chvíli, kdy opouští tu ústavní výchovu," řekla Klára Chábová, výkonná ředitelka NF Krok domů.

Konference se zúčastnila i pražská radní Milena Johnová.

"Budeme mít výsledky z toho jednání, které věřím, že budou inspirativní pro hlavní město Prahu. Co se týče dalšího rozvoje sítě služeb podpůrných pro rodiny, které pečují o děti, aby mohly pečovat dobře. A i služby pro děti, které jsou ohrožené tím, že by mohly vyrůstat mimo rodinnou péči. Takže věřím tomu, že to bude inspirativní pro Prahu," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

V ČR vyrůstá v ústavní výchově přes 8 tisíc dětí. Z toho více než 200 na území hlavního města. 

"Naše koalice se zavázala, že dáme příležitost dětem vyrůstat v rodinách, takže my teď pracujeme na tom, jak to udělat, jak pomoci rodinám, aby zvládly péči doma, jak pomoci dětem, aby mohly vyrůstat v rodinné péči," řekla Milena Johnová.

Vedení Prahy by také ráno našlo nástroje na to jak pomoci mladým, kteří v 18 letech opouští ústavní péči a potřebují pomoc se startem do samostatného života.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu