• Načítám...
>

Modré zóny se rozšířily do dalších lokalit

  • 22. listopadu 2019,
  • 10:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Modré parkovací zóny se rozšířily. Platit začaly nově v dalších ulicích Prahy 5 a 6. Více prozradíme v následující reportáži.

Reklama

Zóny placeného stání se opět rozšířily. Nově začaly platit např. v dalších ulicích na území Prahy 6.

"Od 18. listopadu platí nově parkovací zóny v oblasti Hanspaulky, ve Střešovicích v oblasti Ořechovky a Na Bateriích. A potom hlavně oblast Dědiny," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6.

Obyvatelé Prahy 6, kteří ještě nemají potřebné parkovací oprávnění, si jej mohou zařídit na úřadu MČ.

"Pracoviště pro oprávnění v parkovacích zónách se nachází v Uralské ulici. To je zhruba 200 metrů od hlavní budovy radnice. Je otevřeno každý den od 8:00, samozřejmě se zavírací doba liší dle úředních hodin. Když se parkovací oprávnění prodlužuje, tak už není nutné tam přicházet, stačí pouze zaslat čestné prohlášení. To je vždy po roce. Potom už se to dá dělat přes internet," řekl Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí MČ Praha 6.

Vše je vyřízeno na počkání. Stačí pouze doložit požadované doklady.

"Je potřeba doložit, že má v MČ trvalé bydliště a nějaký vztah k tomu osobnímu automobilu, takže buď je vlastníkem nebo ho mám pronajaté, případně je leasingové společnosti nebo na smlouvu půjčené od svého zaměstnavatele," řekl Jiří Lála.

Rozšíření modrých zón se ale netýká pouze Prahy 6. V MČ Praha 5 přibyly v oblasti Malvazinek, Šalamounky nebo třeba Černého Vrchu. Další rozšíření zón je pak v plánu také v Praze 4, kde bude od 2. prosince nově zpoplatněno parkování v oblasti po Jižní spojku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu