• Načítám...
>

Pražané zažijí v centru Prahy Andělské Vánoce

  • 27. listopadu 2019,
  • 23:46,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí začnou tuto sobotu. Nebude chybět ani tradiční rozsvícení vánočního stromu. Pražané se mohou i letos těšit na nabitý a pestrý program.

Reklama

I letos se mohou Pražané těšit na tradiční vánoční trhy, které se budou konat na Staroměstském a Václavském náměstí. A to od 30. listopadu do 6. ledna. Tento rok budou hlavním motivem andělé.

"Celé Staroměstské náměstí je zasvěceno andělům, takže první anděl vás uvítá šestimetrový od Pařížské ulice. Pak každý stánek má svého anděla, svého patrona, pojmenovaného podle andělů. A pak samotný strom je posetý drobnými anděly a velkými svítícími anděly," řekl Jakub Olbert, ředitel společnosti S.O.S. Dekorace.

Poprvé se stromeček slavnostně rozzáří tuto sobotu v 16:30.

"Tradiční hlavní trhy v posledních letech jsou dokonce vyhodnocovány jako jedny z nejlepších trhů na světě. Umisťovaly se v renomovaných médiích typu New York Times nebo dalších v TOP 10 řebříčků. Takže pro nás je to prestižní záležitost," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Centrem kulturního dění těchto vánočních trhů bude multifunkční pódium na Staroměstském náměstí. Zde se bude odehrávat program denně zpravidla od 16:00 do 20:00. Tradičně se představí pěvecké sbory, folklórní soubory jak amatérských, tak i profesionálních uskupení.

"Multifunkční pódium bude ale také sloužit ve vybraných termínech pro rodiny s dětmi. A to ve smyslu vánočních dílen, které zde budou připravené zpravidla ve všech víkendových termínech. A také ve večerních hodinách potom bude otevřeno pódium pro posezení," řekla Libuše Klinková, manažerka programu.

Ani tentokrát nebude např. chybět mikulášská nadílka, rozlévání rybí polévky nebo zvonohra Petra Manouška. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách www.trhypraha.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu