• Načítám...
>

Adventní trh pomáhal charitám

  • 2. prosince 2019,
  • 21:10,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V hotelu Hilton proběhl tradiční mezinárodní vánoční festival. Představilo se na něm okolo 50 zemí včetně České republiky, které návštěvníkům nabídly nejrůznější produkty a výrobky. Na své si přišli milovníci dobrého jídla z nejrůznějších koutů světa, originálního oblečení, krásných šperků anebo například chutného vína. Veškerý výtěžek z této akce pak putoval na české charitativní organizace. Vánočního festivalu se zúčastnila řada významných domácích i zahraničních hostů. Pořádání akce se zhostily manželky velvyslanců sloužících v Česku.

Reklama

Hotel Hilton hostil mezinárodní vánoční festival. Návštěvníci akce na něm mohli nakoupit zajímavé dárky z celého světa pro sebe a své nejbližší. Veškerý výtěžek ze vstupného i z prodeje putoval na dobrou věc.

"To vše, co z toho vyděláme, jde na českou charitu. Já myslím, že to je to největší, co můžeme udělat pro takový krásný stát," řekla Nevila Kuka, prezidentka Asociace diplomatického sboru.

Na charitativním adventním trhu se představilo celkem 50 zemí, které na svých stáncích nabízely své produkty. Nechyběl ani ten český s tradičními výrobky.

"Máme tady pletené ponožky od babiček, máme tu šachy, které mají dřevěnou desku a jsou keramické, jsou vyráběné v chráněné dílně, máme skleněné výrobky, protože sklo je také velice typické pro ČR," řekla Iva Petříčková, manželka ministra zahraničí ČR.

Možnost přispět na dobročinné účely si nenechala ujít řada známých osobností. Mezi nimi např. hudební skladatel Felix Slováček.

"Teď jsem měl v ruce flašku s áčkem, což znamená víno proti Alzheimerově chorobě. Takže je vidět, že jsem to neuměl ani vyslovit, tak ho budu muset koupit několik flašek," řekl Felix Slováček, hudební skladatel.

Nadšení neskrývala ani manželka českého premiéra Monika Babišová, která si pečlivě prohlédla všechny stánky a užívala si příjemné předvánoční atmosféry bohaté na kulturní a mezinárodní pestrost.

"Líbí se mi tady moc. Vypadá to krásně. Jsem překvapena, kolik zemí je tady zastoupených, jak jsou všichni příjemní a natěšení, kolik je tady produktů, nádherného oblečení, jídla. Já si myslím, že bych tady byla schopná strávit celý den," řekla Monika Babišová, manželka premiéra ČR.

Asociace diplomatického sboru si velmi váží spolupráce s hotelem Hilton. S jeho pomocí tak bylo možné i letos uspořádat mezinárodní vánoční festival, který pomohl těm nejpotřebnějším.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu