• Načítám...
>

Vltavské břehy ovládli čerti a pekelná stvoření

  • 6. prosince 2019,
  • 18:49,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražské Benátky ve spolupráci Muzeem Karlova mostu připravily pro rodiče s dětmi tradiční Čertovskou plavbu. Pod Karlovým mostem a na březích Vltavy čekali belzebubové a různá pekelná stvoření. Děti je mohly pozorovat z bezpečí celodřevěné lodě, kam je přišel během plavby po Vltavě pozdravit i Mikuláš.

Reklama

V předvečer svátku sv. Mikuláše měli možnost rodiče s dětmi poznat čerty na březích Vltavy. Jejich běsnění pozorovali v klidu bezpečí paluby lodí, které vypluly z podzemního přístaviště Judita u Karlova mostu.

"Čertovská Čertovka je každoročně pořádána ve spolupráci s Muzeem strašidel, nejen s Muzeem Karlova mostu. A panu doktoru Zvolskému vděčíme za to, že každoročně ten příběh čertů na Čertovce připravuje. Během třicetiminutové plavby pekelná stvoření vyprávěla strašidelné pověsti a příběhy a chrlila ohně," řekl Zdeněk Bergman, převozník pražský, zakladatel Pražských Benátek.

"Naše trasa je kolem Karlova mostu, kde máme na pontonu čerta, který vypráví nějakou historickou báji nebo pověst. Poté klienti vplouvají do Čertovky, kde po obou březích máte jednotlivé čerty, kteří mají ohně, připravenou show, a poté plujeme směr Hergetova cihelna, směr přístaviště Four Seasons a zakončíme opět ve skrytém přístavišti Judita, kde jsme i vyplouvali," řekla Kateřina Crhová, obchodní manažerka Pražských Benátek.

Přímo na řece se cestující potkali i s andělem a Mikulášem, který hodné děti odměnil sladkými dobrotami. Pekelnou jízdu si užili dospělí i děti.

anketa

Čertovská plavba naštěstí skončila bez ztráty jediné duše. Nezbývá, než se těšit na další pekelný rej příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu