• Načítám...
>

V Národním muzeu tančili vozíčkáři

  • 16. prosince 2019,
  • 22:58,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Národní muzeum tančilo na kolečkách. Konal se zde ples, který byl určený nejen lidem s handicapem. Na jeho programu byl například koncert kapely studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu - The Tap Tap.

Reklama

Západní dvorana Národního muzea patřila prvnímu ročníku Plesu na kolečkách.

"Organizace probíhala trochu chaoticky, ale mohli jsme ples nakonec uskutečnit díky Praze a její finanční pomoci. Cílem toho je, aby i vozíčkáři se mohli pobavit na společenské akci společně s námi chodícími, aby nebyli stranou," řekla Jitka Vaculíková, organizátorka plesu.

"Já doufám, že letos odstartujeme hezkou tradici, která vlastně přetrvá. Jde o to, že účastí na tomto plesu ukazujeme, že lidé s handicapem vyžadujícím pohyb na vozíku se mohou účastnit daleko více společenských akcí, než by se na první pohled mohlo zdát. A Praha chce, aby se všichni mohli účastnit jejího života a nikdo nebyl vyřazen," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

O zábavu se během celého večera se starala kapela The Tap Tap, která mnohokrát doslova roztančila celé Národní muzeum. 

Návštěvníci plesu viděli hned několik zajímavých tanečních vystoupení. Třeba flamengo v podání členek spolku Bílá holubice z Ostravy. 

"Já tančím v Ostravě 7 let. Mám ráda rychlé tance a rychlou hudbu. Prostě mě to baví a naplňuje a zapomenu na veškeré starosti a bolesti," řekla Lea Žurková, tanečnice.

"Na choreografiích pro lidí, kteří mají hendikep, je nejtěžší je zapojit. To znamená využít každého, kdo má nějaký handicap. Někdo nepohne ani rukou. Je to pro ně způsob vyjádření, který v ostatním v životě nemají," řekla Martina Chamrádová, choreografka a tanečnice.

První ročník Plesu na kolečkách podle ohlasů sklidil velký úspěch. Příští rok by se tak měl dočkat pokračování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu