• Načítám...
>

Martinický palác hostil Fassati Art Festival

  • 18. prosince 2019,
  • 13:53,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Letos už po čtvrté se konal Fassati Art Festival. Ten je spojený s prezentací výtvarného umění, architektury, designu, delikates a hlavně koncertem Markéty Fassati. Navíc celý tento festival měl charitativní účel a peníze z něho poputují potravinové bance.

Reklama

Martinický palác na pražských Hradčanech hostil Fassati Art Festival.

"Což je festival, kde najdete vše co souvisí s našimi zálibami ať už je to od výtvarného umění, architektury, hudby, jsou tu různé delikatesy," řekla Markéta Fassati.

Vrcholem celého večera byl koncert Markéty Fassati a téma bylo jasné – advent.

"Zazní nádherné adventní skladby. Mým hlavním hostem je významný houslista René Kubelík a za doprovodu Fassati Ensemble zazní různé adventní skladby.        Ať už třeba skladby od Wolfganga Amadea Mozarta jako je Alleluja Exsultate Jubilate nebo koledy např. Adeste fideles. Nebo naše nejoblíbenější Ave Maria, což je Franz Schubert nebo Giulio Caccini. Samé krásné skladby," doplnila Markéta Fassati.

Celý Fassati Art Festival má charitativní podtext.

"S tím účelem jsem vlastně celý festival zakládala a jsem nesmírně šťastná, že už je to po čtvrté, kdy můžeme spolupracovat s potravinovou bankou. To jak se v této době plýtvá s jídlem je velmi tristní," řekla Markéta Fassati.

Markéta Fassati pomáhá potravinové bance nejen prostřednictvím tohoto festivalu.

"Ona je naší takovou ambasadorkou. Skoro všechny akce, které dělá, koncerty, festivaly nějakým způsobem částečně věnuje i nám, podpoře našeho provozu. Stejně tak tomu je i dnes," řekla Věra Doušová, předsedkyně České federace potravinových bank.

A další speciální benefiční koncert pro potravinovou banku se uskuteční už tuto sobotu 21. prosince od 15 hodin v kostele svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí a přijít může kdokoliv.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu