• Načítám...
>

Kvíz Kraje pro bezpečný internet zná své vítěze

  • 28. ledna 2020,
  • 19:03,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Kraje pro bezpečný internet. To je název kvízu, který se konal ve všech krajích v republice. Vítězové jeho pražského kola se sešli v rezidenci primátora, kde obdrželi diplomy a další ceny.

Reklama

V rezidenci primátora byli ocenění vítězové soutěže Kraje pro bezpečný internet. Ta se v Praze uskutečnila již pošesté a letošního ročníku se zúčastnilo téměř 2,5 tisíce dětí.

"Je to především soutěžní kvíz pro děti, rsp. žáky a studenty, pražských škol. Kvíz se týká především bezpečnosti na internetu. To znamená jak se chovat na internetu, jak se vyvarovat nebezpečí, aby děti náhodou nenaletěly nějakému skrytému nepříteli," řekla Renata Tomanová, koordinátorka soutěže.

"Kraje pro bezpečný internet je hlavní soutěž, na které se podílíme, v oblasti bezpečnosti na internetu. Je to soutěž, která je určena hlavně školám, ale podílí se na ní pochopitelně i rodiče, učitelé, případně složky IZS. V letošním roce se za nás zúčastnilo 43 základních škol, 68 středních škol a doufám, že příští rok to číslo ještě o něco zvedneme," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Soutěžící byli rozděleni do 2 kategorií. První byla určena pro děti od 8 do 12 let, druhá od 13 do 18 let.

"Školy, které se každoročně účastní, jsou SOŠ Drtinova z Prahy 5 a Škola Kavčí Hory z Prahy 4. Ale jinak se letos ve velkém množství zúčastnila i Gymnázium Evropská, Gymnázium Jana Nerudy a Gymnázium Oty Pavla," řekla Renata Tomanová.

Na vítěze čekaly nejen diplomy, ale i hodnotné dárky od partnerů tohoto projektu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu