• Načítám...
>

Praha chce scelit pozemky významných lokalit

  • 31. ledna 2020,
  • 18:23,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha bude pokračovat ve výkupu pozemků v pro město významných lokalitách. Chce tak scelit majetek v místech, kde už vlastní část majetku a bude tak mít hlavní slovo v otázce budoucího rozvoje. Jednou z takových lokalit je například pražská Vidoule nebo Trojmezí.

Reklama

Jednání o výkupech pozemků v pro město významných lokalitách budou i letos pokračovat. Vedení Prahy chce scelit lokality, ve kterých už vlastní nějaký majetek, a mít tak prostor v otázkách jejich rozvoje.

"Když ty majetky vlastní Praha, tak v tom hraje klíčovou roli a rozhoduje o tom, co tam bude. A někde je potřeba dovykoupit věci třeba na park, někde je potřeba dovykoupit věci třeba na nějaký větší bytový dům. Takže my se budeme soustředit na lokality, kde jsou už dnes nějaké pozemky ve vlastnictví Prahy," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Mezi lokality, o jejichž scelení a začlenění do majetku města má Praha zájem, patří např. lokalita pražské Vidoule nebo Trojmezí. Výkupy chce koordinovat s městským developerem.

"V minulosti se přistoupilo k tomu, že se scelí a vykoupí, rsp. smění, lokalita pražské Vidoule v Praze 5 a v Praze 13. Tu bychom letos chtěli dokončit. Pak jsou zde další území, která se otevírají. Se státem chceme konečně vyřešit ty kurty na Letné, což je druhý nejstarší tenisový klub v ČR. Co se týká těch dalších lokalit, je tady velká rozvojová lokalita Trojmezí, která je pro nás samozřejmě velice zajímavá z toho strategického významu hned pro několik MČ. Ona se rozprostírá mezi MČ Praha 11, Praha 15 a Praha 10, kdy všichni starostové mají velký zájem na tom, abychom tam vymysleli nějaké řešení," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Město chce také směnit se státem budovy, které má město ve vlastnictví, ale využívá je stát. Např. hasičské stanice, policejní služebny a podobně. Celkem se jedná o majetek za zhruba 2 miliardy korun. V jakém objemu se ho podaří směnit ukážou až budoucí jednání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu