• Načítám...
>

Městská knihovna otevře novou pobočku Jezerka

  • 26. února 2020,
  • 16:09,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V pondělí 2. března otevře své brány nová pobočka Jezerka Městské knihovny v Praze. Ta se z původních prostor přestěhovala do budovy v Nuselské ulici. Na ploše o rozloze téměř 1000 m2 nabídne čtenářům nejen knihy, ale také nejrůznější workshopy či program pro děti i dospělé.

Reklama

Michelská pobočka Městské knihovny bude za nedlouho otevřena v nových prostorách. Ty se nachází v budově bývalé banky v Nuselské ulici. Čtenáři tu mohou knihy vybírat na ploše téměř 1000 m2.

"K přestěhování nás vedla možnost většího prostoru, který poskytuje budova bývalé banky v Nuselské ulici. Původní knihovna měla pouze necelých 100 m2, což nevyhovuje současné koncepci knihovny pro pořádání akcí pro veřejnost," říká Jana Jindřichová, vedoucí oblasti Jih Městské knihovny.

"Knihovna má dvě patra. V přízemí se nachází oddělení pro dospělé, které je rozdělené na beletrii a naučnou literaturu. Je tu také klidné místo, tzv. studovna, kde lidé najdou stůl s připojením k internetu. Je to takové klidné místo, kde nebudou rušeni. Ve druhém patře je oddělení pro děti. Rozdělené je pro nejmenší děti, trošku starší děti a vyloženě atraktivní prostor pro teenagery," říká Lenka Nehasilová, vedoucí pobočky Městské knihovny Jezerka.

Unikátní částí této knihovny je tzv. ateliér. Ten má návštěvníkům sloužit k nejrůznějším workshopům.

"Budeme v něm připravovat aktivity spojené se šitím, pletením, háčkováním a dalšími ručními pracemi," říká  Jana Jindřichová, vedoucí oblasti Jih Městské knihovny.

V knihovně nebude chybět ani pravidelný doprovodný program. Ten bude určený jak dospělým, tak i těm nejmenším.

"Každou sobotu tu budeme mít nějaké představení nebo dílničku pro děti.  Vyvrcholením březnového programu budou dva čtvrteční koncerty. Na těch vystoupí duo TNT a Pražský komorní kytarový orchestr," říká Lenka Nehasilová, vedoucí pobočky Městské knihovny Jezerka.

První návštěvníky přivítá tato pobočka Městské knihovny už v pondělí 2. března. Ve 14, 16 a 18 hodin tu pro veřejnost budou připravené také komentované prohlídky s nahlédnutím do zázemí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu