• Načítám...
>

Divadlo Na Prádle zavzpomíná na Voskovce a Wericha

  • 3. března 2020,
  • 13:26,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Divadlo Na Prádle uvede hru Hovory V+W podle tria Voskovec, Werich, Horníček. Celý projekt je sjednocen značkou #stacimekuluturu, která spojuje známé umělce, kteří v tomto projektu figurují. Diváci se mohou těšit na více než dvě hodiny forbín doplněných o hudební či taneční vystoupení.

Reklama

Divadlo Na Prádle. Místo, kde vznikly forbíny pánů Voskovce a Wericha uvede obnovenou premiéru hry Hovorů V+W. Celé představení je autorskou verzí sjednocení stěžejních písní a forbín Osvobozeného divadla, která byla uvedena před 4 lety v rámci Studentského divadla Ústí nad Labem.

"Představení se skládá ze šesti forbín a šesti sólových a jedné společné písně Jaroslava Ježka. Ty jsou doplněné o tanečnice a choreografii a celé jsou scénicky udělané. Stěžejním jevištním prvkem je červená opona, před kterou se forbíny odehrávaly. Chceme tímto představením připomenout osvobozené divadlo a nadčasový humor, který se vytvořil před cca. 70.-80. lety a i v dnešní době je tam spousta věcí aktuálních," říká Daniel Matoušek, režisér.

Celý projekt je sjednocen značkou #stacimekuluturu, která spojuje známé umělce, kteří v tomto projektu figurují. 

"Máme tu činoherce z hereckého studia Švandova divadla, pak tu máme zpěváky z GoJa Music Hall, Moravského divadla Olomouc, různých muzikálový divadel pražských, Národního divadla atd. Tím vlastně vznikl projekt #stacimekuluturu. Protože všichni, i pan Werich měli rádi pivo, tak proto stáčíme a ta kultura takhle vznikla, tak to je takové vysvětlení názvu tohoto projektu," říká Daniel Matoušek, režisér.

V hlavních rolích diváci uvidí Ondřeje Pechera a Tomáše Kočárníka.

"Já hraju postavu pana Wericha, tzn. jednoho z hlavních protagonistů, klaunů, kteří procházejí tím příběhem a tak, jak říkal pan Werich, trousí moudrost. Snažím se ty lidi rozesmát a říkat věci, které kdysi říkával pan Werich, ale modernějším způsobem, aby to bylo zasazeno do moderní doby," říká Tomáš Kočárník, představitel Jana Wericha.

"Hraju pana Horníčka v předscénách, kde si povídá s panem Werichem. Jsou to scénky, které u nich vznikaly většinou improvizací. Pan Werich, jak o sobě sám říkal, trousí moudrost a pan Horníček to s ním glosuje a nebo sám přidává svoje věci," říká Ondřej Pecher, představitel Miroslava Horníčka.

Každé uvedení této hry je spojeno s důležitým datem ze života pánů Voskovce a Wericha. Od března do června bude navíc probíhat v prostorách divadla výstava věnována výročí 115. let od narození této dvojice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu