• Načítám...
>

Budova městské policie v Praze 8 se promění

  • 31. března 2020,
  • 13:14,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní přidělili dotaci Praze 8 na rekonstrukci a přístavbu budovy městské policie. Ta je dlouhodobě v nevyhovujícím technickém stavu.

Reklama

Magistrát poskytne Praze 8 dotaci na rekonstrukci a přístavbu budovy městské policie v Balabánově ulici, která je ve špatném technickém stavu. Rozhodli o tom pražští radní. 

"Jedná se o částku 22,3 milionu korun. Tato částka půjde na rekonstrukci i přístavbu té budovy, " říká Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Jsme za to velmi rádi, už dlouhou dobu usilujeme, aby se prostory pro strážníky rozšířily. V budově sídlí 90 strážníků a nyní jim tak konečně budeme moci zajistit adekvátní prostory. A to jak pro šatny, instruktáže tak pro operační středisko, " říká Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy. 

Podle odhadu vyjde rekonstrukce a přístavba budovy městské policie v Praze 8 na 22 milionů korun. Pokud vše dobře půjde mohlo by být hotovo v průběhu roku 2021. Aktuálně v budově sídlí 90 strážníků. Ti všichni pociťují nevyhovující stav objektu na vlastní kůži.  

"Prostory jsou nevyhovující z toho důvodu, že tam jsou vlhká místa, plísně a malé šatny. Je tam také potřeba zrekonstruovat sosiální zařízení a vybudovat instruktážní místnost, " říká Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy. 

Kromě objektu v Praze 8 čekají na opravu také další budovy. Vedení městské policie například dlouhodobě hledá vhodný objekt pro strážníky z Prahy 7. Ti by se mohli, pokud vše dobře půjde, v budoucnu přestěhovat do areálu Holešovické tržnice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu