• Načítám...
>

THMP mají nové výjezdové středisko v Michli

  • 27. května 2020,
  • 17:50,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Městská společnost Technologie hlavního města Prahy otevřela nové výjezdové středisko. To se nachází v Michli. Nové středisko umožní zkvalitnění servisu nebo zkrácení dojezdových vzdáleností na místo závady.

Reklama

Hlavní město zprovoznilo druhé výjezdové středisko pro správu pražských technologií. Městská společnost Technologie hlavního města Prahy otevřela středisko v Michli. Toto středisko doplní to stávající v ulici Sokolovská.

"Vzhledem k rozlehlosti hlavního města nás trápí velký nájezd takzvaných technických kilometrů. Než dojedeme na místo závady. Takže jsme se, už zhruba před rokem a půl rozhlíželi po druhém bodě na mapě hlavního města a volba vyšla na Prahu 4," říká předseda představenstva a generální ředitel THMP, Tomáš Jílek. 

"Jsme v objektu, který je ve správě městské části Praha 4, ta pro něj neměla využití. Nám se tento projekt ohromě hodil. Součástí je i parkoviště, které je oplocené a mohou tu zůstávat i z části vybavená vozidla. Jsou zde nájezdové rampy do skladů, takže ze skladů se může nakládat rovnou na vozidla. Co se týká nákladů, tak se pohybovali kolem 10 milionů korun. Zahrnují jak rekonstrukci objektu, tak i technické a odborné vybavení," komentuje radní, Jan Chabr.

Budova nového výjezdového střediska poskytuje pro společnost Technologie hlavního města i velké skladovací zázemí.

"Dneska operujeme z tohoto objektu nejen systém veřejného osvětlení, ale i městský kamerový systém a některé části tunelového komplexu. Těch skladů je tu několik," doplňuje Tomáš Jílek.

Společnost by do budoucna měla mít velký vliv i na fungování takzvaných chytrých prvků v hlavním městě. 

"Veřejné osvětlení je záležitost, která má potenciál v takzvaném smart city. Ve světě se používá například pro rozvoj moderních 5G sítí. Takže toto je směr, kterým by se Technologie měli následně vydávat. Plus je tam i intenzivní spolupráce se společností Operátor ICT.  Ta se stará spíš o tu softwarovou stránku věci. Zatímco společnost Technologie hlavního města Prahy se stará o ten hardware," dodává primátor, Zdeněk Hřib.

Od letošního roku se společnost technologie hlavního města Prahy stará kromě osvětlení také o čtyři půl tisíce kamer ve městě nebo o kamery v silničních tunelech, brzy pod společnost bude spadat i systém měření rychlosti v metropoli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu