• Načítám...
>

Praha schválila kulturní vouchery pro turisty

  • 1. června 2020,
  • 19:27,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští radní schválili projekt podpory cestovního ruchu formou poukazů pro turisty. Každý, kdo přespí v hotelu více než jednu noc tak dostane od města poukázku na návštěvu některých kulturních zařízení. Více informací už v následující reportáži.

Reklama

Pražští radní schválili novinku v podobě kulturních voucherů pro turisty. Magistrát si od tohoto projektu slibuje podporu cestovního ruchu.

"Jedná se o benefitní program pro kohokoliv, kdo přijede do Prahy a zůstane v hotelu více než jednu noc. Za každou noc pak získá benefitní body, které bude moci vyčerpat v pražských příspěvkových institucích, " říká Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy. 

Benefitní body tak turisté budou moci uplatnit například v pražské zoo, botanické zahradě, planetáriu nebo v Galerii a Muzeu hlavního města Prahy. Zapojeny budou ale také instituce podporované hlavním městem prostřednictvím grantů. Mezi nimi například Dox nebo Muzeum Kampa.

"První turisté budou moci tento systém využívat od prvního července tohoto roku. Systém se samozřejmě vztahuje také na zahraniční turisty. My ale vidíme nyní šanci oslovit také domácí publikum a to z toho důvodu, že Praha má malý podíl domácích turistů, " říká František Cipro, předseda představenstva Prague City Tourism. 

Na kampaň V Praze jako doma a systém tzv. voucherů půjde z městského rozpočtu celkem 121 milionů korun. Systém začne naplno fungovat 1. července a zatím je naplánován do letošního 30. září. Magistrát bude vývoj sledovat a průběžně vyhodnocovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu