• Načítám...
>

Novým ředitelem pražských hasičů je Luděk Prudil

  • 5. června 2020,
  • 14:43,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražští hasiči mají nového ředitele. Je jím plukovník Luděk Prudil, který má bohaté zkušenosti s koordinací záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostech, jako jsou například povodně či rozsáhlé lesní požáry. Nás zajímalo jaké jsou jeho vize a priority na které se chce v nejbližší době zaměřit.

Reklama

Do vedení pražských hasičů nově nastoupil Luděk Prudil, který v posledních pět let působil v Libereckém kraji jako ředitel hasičského záchranného sboru. Předtím však působil na významných postech. Například na ministerstvu vnitra, kde se zasadil o vybudování republikového operačního střediska, ale také na generálním ředitelství. 

"Zde jsem plnil úkoly nejdříve různého charakteru, pak jsem měl na starosti hasičské lezce a výcvik hasičů ve vrtulníku. Následně jsem se věnoval práci operačních středisek," uvedl ředitel HZS hl. m. Prahy, Luděk Prudil.

I přes svoje bohaté zkušenosti, vedení pražských hasičů nebere ne lehkou váhu. Hlavní město je totiž v porovnání s jiným kraji velmi specifická oblast. 

"Praha je výrazně menší než jiné kraje, ale je zde velmi husté osídlení. A je to největší dopravní tepna v ČR. To samozřejmě významně ovlivňuje práci hasičů. V čem je také jiná je to, že je zde velký výskyt zvláštních objektů, zejména ústředních orgánů, institucí a o to je práci hasičů mnohem složitější," uvedl ředitel HZS hl. m. Prahy, Luděk Prudil. 

Dojezdová vzdálenost hasičů na místo zásahu je a bude vždy nejdůležitější. Podle nového ředitele je proto potřeba vybudovat další nové stanice. 

"V současné době projednáváme návrh na výstavbu sedmi hasičských zbrojnic pro dobrovolné hasiče a zároveň jednáme o výstavbě aspoň pěti objektů pro hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy," prozradil ředitel HZS hl. m. Prahy, Luděk Prudil.  

Podle předběžného výhledu by měla být nejprve postavena hasičská stanice v Běchovicích a to do čtyř let.  Následně by měly vzniknout stanice například ve Vysočanech, v Březiněvsi či ve Stodůlkách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu