• Načítám...
>

V létě se bude rekonstruovat řada silnic

  • 22. června 2020,
  • 14:21,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

I toto léto čeká na Pražany řada dopravních omezení. Někde se začnou vozovky rekonstruovat už za pár dní a jinde už rekonstrukce běží od jara. K zásadním letním opravám budou patřit ty v ulicích Koněvova a Chodovská.

Reklama

Léto je tady a s ním každoročně přichází celá řada oprav na komunikacích v hlavním městě a také dopravní omezení.

"Jako každý rok startujeme v létě opravu velkých, zásadních komunikací. Některé proběhnou v průběhu léta, jiné budou pokračovat až do příštího roku. Jedná se o rekonstrukce hlavních tahů a právě léto je pro to ideální. Řidiči si totiž snadno zvyknou v nižší intenzitě dopravy na dopravní omezení," popisuje mluvčí TSK, Barbora Lišková.

Jednou ze zásadních staveb, která odstartuje už během příštích dní a potáhne se až do konce roku 2021 je rekonstrukce ulice Koněvova v Praze 3. Provoz zde bude částečně omezen a bude jednosměrný směrem do centra.

"Začne oprava ulice Chodovská. Taká začneme s menšími uzavírkami. O víkendech na Štěrboholské spojce, to budeme připravovat přejezdy pro další etapy kompletní rekonstrukce. Ta bude probíhat v příštím roce. Další významnou tepnou, která bude v létě omezena bude Wilsonova ulice.  Tam se počítá s úpravou mostu, přes Masarykovo nádraží," komentuje Lišková.

Významnou stavbou bude i nový most u Zbraslavi přes Strakonickou. Omezení bude i na Jižní spojce, kde bude uzavřený pomalý jízdní prh. Některé uzavírky, ale odstartovaly už na jaře a potrvají i přes letní měsíce.

"Příkladně rekonstrukce Modřanské ulice, kde se mění kompletně povrch. Plus k tomu přibila další oprava na sjízdné rampě z Barrandovského mostu na Modřanskou ve směru do centra. Tam nám přibude nový připojovací pruh, který by měl zvýšit kapacitu této křižovatky a součástí je i výměna signalizace. Další probíhající stavbou je Bucharova ulice, kde práce také probíhají od jara a posouváme se do dalších etap," uzavírá mluvčí.

Zhruba do půlky srpna pak bude ještě probíhat rekonstrukce i na ulici Vysočanská.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu