• Načítám...
>

Pražský inovační institut povede Bohumil Kartous

  • 1. července 2020,
  • 14:40,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha vybrala ředitele Pražského inovačního institutu. Tím se stal publicista a osobnost v oblasti vzdělávání Bohumil Kartous. Ten teď bude stát v čele projektů, které mají modernizovat školství a vzdělávání v Praze, pracovat na projektech smart city a také v oblasti ekologie.

Reklama

Ředitelem Pražského inovačního institutu se stal Bohumil Kartous. Magistrát představil vítěze výběrového řízení na tiskové konferenci. Bohumil Kartous je publicista a dlouholetou výraznou osobností v oblasti vzdělávání a společenské odpovědnosti. V institutu se bude zabývat zlepšováním úrovně vzdělávání a ekologie v Praze. 

"Domnívám se, že vzdělání je skutečným generátorem inovací, protože inovace se neodehrávají v podobě procesů, v podobě technologií, ale odehrávají se v podobě změny myšlení. Pokud jsme v Praze schopní posunout dále vzdělávací soustavu, propojit ji s vysokým školstvím, s byznysem a dalšími sférami společenského života, tak docílíme toho, aby Praha byla skutečně takovou metropolí, jakou si zaslouží být," říká Bohumil Kartous. 

Pražský inovační institut bude sbírat právě podněty z těchto sfér, ale také podněty z evropských měst, globálních inovačních center a bude je aplikovat v Praze. Na projekty bude mít k dispozici půl miliardy z evropského operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání a také další peníze z implementace krajského akčního plánu. 

"My vzdělávání a školskou oblast považujeme za motor inovací ve městě po vzoru rčení, že město je tak vzdělané, jako jsou vzdělaní jeho obyvatelé. Proto máme ambici v rámci institutu rozvíjet tři specifické agendy, které se budou upínat ke vzdělávání jako jeho hlavního motoru," říká Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

Mezi agendy, kterými se bude institut zabývat, patří například otázka Smart city, modernizace školství v Praze, podpory ředitelů základních, mateřských i soukromých škol, školských rad a také bude pracovat na udržitelné Praze z hlediska ekologie. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu