• Načítám...
>

Do Divadla Kalich se vrátí muzikál Touha

  • 2. července 2020,
  • 23:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V Divadle Kalich proběhlo několik konkurzů na herecké a taneční obsazení muzikálu Touha. Jeho nové nastudování uvede divadlo v září příštího roku. Diváci se mohou těšit na poutavý děj doplněný skvělou muzikou.

Reklama

Muzikál Touha se dočká nového nastudování. To mohou první diváci vidět na jevišti divadla Kalich v září příštího roku.

"Muzikál je to vlastně už známý. Je to muzikál o muzikálovém světě, kde se nastuduje další muzikál. Myslím, že to je skvělá komedie, která pojednává o jednom chlapovi, který uteče z vězení, aby se seznámil s muzikálovou hvězdou, která právě hraje v tom muzikálu, který nastuduje," říká Mirjam Landa, autorka muzikálu.

Muzikál bude mít nové herecké obsazení. To vzejde z konkurzů, kterých se zúčastnilo několik stovek herců, zpěváků i tanečníků, kteří se snažili svým výkonem zaujmout režisérku a choreografa.

"Měl by mě zaujmout svým profesionálním, úžasným výkonem a měl by mi předávat nějaké emoce. Bylo jich tady dneska pár takových. Nebylo jich mnoho, ale třeba takových 5 z těch 50, takže 10 procent. To je docela dobrý," říká Mirjam Landa, autorka muzikálu.

O choreografii v novém nastudování tohoto muzikálu se postará původem brazilský choreograf Allan Lemaja.

"Specifické v našem muzikálu je to, že hledáme tanečníky, kteří mají zkušenosti se street dance. Takže Hip hop, House Dance, B-boying, Vack, Vogue. Budeme používat hlavně Locking a Popping, takže když už má někdo techniku alespoň na jeden takový styl, tak právě toho hledáme," říká choreograf Allan Lemaja.

Muzikál Touha měl svou první premiéru v Divadle Kalich v září roku 2008 a odehráno bylo přes 430 repríz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu