• Načítám...
>

Lidé se mohou setkat s postavami kultovních filmů

  • 2. července 2020,
  • 15:38,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Setkat se i s filmovými postavami mohou návštěvníci v Muzeu filmových legend. Díky velmi propracovanému ztvárnění působí reálně/autenticky. Kromě autentického zážitku se navíc dozví, jak se tyto sochy vyrábějí a zákulisní informace týkající se natáčení jejich oblíbeného filmu.

Reklama

S Batmanem, se Spidermanem, s Predátorem, Vetřelcem a dalšími filmovými postavami z kultovních filmů se mohou setkat návštěvníci Muzea filmových legend v Sokolovské ulici v Praze 9. Tyto na první pohled velmi živé a autentické exponáty zaujmou hlavně svým detailním zpracováním. Některé z nich byly vyrobeny v limitované sérii desítky kusů. Najdou se zde však i unikáty, které jinde na světě neuvidíte. 

"Máme tady i zajímavosti, jako je například busta Nitram, což je prototyp, který ve výsledku nebyl ani vydán. Nebo hi-tech sběratelské kusy, jako je například Avanger Tanos v měřítku jedna ku jedné, který je vyroben z lékařského silikonu. Nebo tady máme Arnolda Schwarzeneggera nádherně zpracovaného," prozradil majitel muzea, sběratel, Jan Vlčko.

anketa

Za zmínku stojí i výroba těchto soch, která je nejen drahá, ale zároveň vyžaduje patřičný um a speciální postup. Jak takový proces probíhá ukazuje videoprojekce, která je součástí výstavy. 

"Sochař, ten tvůrce vyrobí prototyp, vytesá tu maketu a na základě toho pomocí formy, do níž se odlije umělý kámen," uvedl majitel muzea, sběratel, Jan Vlčko.

V muzeu je připravena pro odvážlivce i speciální hororová sekce, kde si zájemci mohu pořídit fotografii například se zombíkem nebo s Freddym Kruegrem. 

"Prohlídku muzea máme doplněnou zajímavostmi z filmů, kde se návštěvníci dozví také informace, které se špatně hledají a nejsou ani na internetu," prozradil majitel muzea, sběratel, Jan Vlčko.

Expozici v Muzeu filmových legend mohou zájemci obdivovat během letních prázdnin od deváté do dvacáté hodiny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu