• Načítám...
>

Soutěž Praha fotografická zná své vítěze

  • 10. července 2020,
  • 20:12,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha má za sebou další vyhlášení vítěze soutěže Praha fotografická. Té se zúčastnilo celkem 97 autorů s tisícovkou fotografií. Z těch porota pro výstavní účely vybrala kolem 200 fotek.

Reklama

Praha fotografická. Takový název nese soutěž, která je pořádána ve jménu velkého fotografa Prahy Josefa Sudka. Letos se soutěže zúčastnilo 97 autorů s tisícovkou fotografií.

"Soutěží se ve čtyřech hlavních kategoriích: Krása Prahy, Lidé v Praze, Problémy v Praze a Kronika hlavního města. Jsou tu ještě dvě speciální kategorie. Jedna je věnována městské čtvrti a jedna se jmenuje Praha s humorem," říká Věra Matějů, organizátorka.

Kategorie Lidé v Praze je v soutěži teprve druhým rokem. Podle organizátorky je však nejpopulárnější a v soutěži se objevuje častěji než klasické fotky tzv. pohlednicové Prahy. Ani tento ročník se neobešel bez podpory pražského magistrátu.

"Moc si vážíme toho, že výstava a práce zachycují život ve městě. Pan primátor dal soutěži záštitu, my jsme umožnili akci v prostorách radnice a dole v křížové chodbě je výstava, kam všechny zveme," říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vítězem fotografické soutěže se stal Martin Schubert, který si pro Cenu primátora hlavního města přišel společně se svou malou dcerou. Jeho vítězná fotografie nese název Nové koleje.

"Já fotím ulice, většinou street fotky nebo momentky z ulice. Jsem z Letné a tam začali dělat nové koleje. Přemýšlel jsem jak to ztvárnit a věděl jsem, že to nepůjde za plotem. Tak jsem plot přeskočil, šel přímo do ohniska řezání kolejí a přepadl svářeče. V podstatě jsem měl štěstí, že jak se řezaly koleje, tak se tam dostaly nečistoty, takže to bouchalo a vytvářelo jiskry. V kombinaci s denním světlem se vytvořil fajn efekt," říká Martin Schubert, autor vítězné fotografie.

Soutěž se letos konala po čtyřiadvacáté. Výstava vybraných soutěžních fotografií bude v prostorách Staroměstské radnice probíhat až do 10. srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu