• Načítám...
>

V holešovické tržnici se otevřel prostor H40

  • 13. srpna 2020,
  • 16:11,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská tržnice v Holešovicích má o atrakci navíc. Otevřel se tu prostor H40. Ten nabízí několik zajímavých projektů pro všechny generace. Chce utužovat komunitní život, rozvíjet startupy nebo kreativní průmysly.

Reklama

Hala 40 Pražské tržnice v Holešovicích se po rekonstrukci otevřela veřejnosti. Vznikl tu prostor s názvem H40, ve kterém se bude realizovat několik projektů. Jedním z nich je komunitní prostor.

"Je určen především pro děti a mládež. Byl myšlen i pro seniory, ale to nyní částečně odkládáme. Lidé, kteří přijdou, zde najdou pohybovou dílnu, volnočasové aktivity, keramický ateliér. Pak tu jsou takzvané Montessori pracovny pro děti do tří let, a od tří do šesti let věku," konkretizoval Samuel Kašpar, iniciátor projektu H40.

Další projekt, který se tu bude odehrávat je kreativní inkubátor: ART&Digital Lab.

"Zaměřujeme se na začínající společnosti, malé a střední podniky, ale také na umělce a studenty z oblasti digitálních technologií umění kreativních průmyslů. Budeme je podporovat ve dvou liniích. Jedna je mentorská, a ta druhá je potom v podpoře prostřednictvím sdílené infrastruktury technologií," popsala Jitka Hvězdová, projektová manažerka ART & Digital Lab.

U otevření prostoru H40 nechybělo ani vedení hlavního města.

"Toto je jeden z těch kroků na naší cestě vracet Prahu Pražanům. Jsem za něj rád. Pražská tržnice je také jedním z míst, které chceme Pražanům vrátit. Fondy Evropské Unie nám v tom pomáhají. Přes Operační program Praha - pól růstu ČR byla financována i rekonstrukce tohoto prostoru," zdůraznil Zdeněk Hřib, primátor hl. města Prahy.

"Já jsem samozřejmě šťastná, že se tento projekt dotáhl ke zdárnému konci. Sleduji ho už několik let. Jeho iniciátoři naplňují plány,se kterými za mnou před léty přišli. Chtěli vytvořit komunitní prostor kde se budou nejen setkávat všechny generace, ale bude se tu také setkávat kultura s inovačními technologiemi, digitálními technologiemi," doplnila Hana Třeštíková, radní hl. města Prahy.

V budoucnu by se měl komunitní prostor v hale číslo 40 ještě rozšířit a v přízemí budovy by měla vzniknout i kavárna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu