• Načítám...
>

O byty v Praze se stará městský developer

  • 27. srpna 2020,
  • 20:14,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

V Praze už od června funguje Pražská developerská společnost. Hlavní město ji zřídilo, aby zajistila především městskou bytovou výstavbu. Prvně je však třeba poskládat co nejlepší tým odborníků a určit ředitele společnosti.

Reklama

První týdny fungování má za sebou Pražská developerská společnost, kterou zřídilo hlavní město. Jejím cílem je iniciovat, koordinovat a také realizovat na pozemcích města především městskou bytovou výstavbu, případně další stavby ve veřejném zájmu. 

"Nám se podařilo si zajistit kanceláře, vypsali jsme výběrové řízení na budoucího ředitele, protože já jsem pouze pověřený řízením a hledáme v otevřeném řízení nového ředitele. Budeme mít ředitele, jeho zástupce a budeme mít projektové manažery, hledáme jak seniorské, tak juniorské pozice," řekl Tomáš Veselý, ředitel magistrátní sekce rozhodování o území. 

Na základě usnesení zastupitelstva dostala Pražská developerská společnost na starost přibližně deset lokalit. Patří mezi ně například lokalita na Smíchově, Na Nových Dvorech v Praze 4, kde by měla vzniknout stanice metra nebo na Palmovce. 

"Palmovka je veliké území, kde část těch pozemků máme svěřenou my, část je svěřená Dopravnímu podniku a část je Prahy 8. Budeme připravovat dohody s DP a s MČ tak, aby vznikla nová čtvrť, která by měla obsahovat jak bydlení, tak nějaké další funkce," řekl Tomáš Veselý.

Podle vize Tomáše Veselého v této lokalitě mohlo v horizontu pěti let vzniknout zhruba 1000 nových bytů. Potřeba míst k bydlení je v Praze sice mnohem větší, ovšem k tomu, aby se mohli do nových bytů lidé nastěhovat, povede ještě dlouhá cesta. 

"Je nutné ten tým připravit a začít fungovat. Nemůžeme najednou říkat, že postavíme ohromné projekty, když ten tým teprve skládáme," řekl Tomáš Veselý. 

Pražská developerská společnost sídlí v centru města v bezprostřední blízkosti Nové radnice. Její vznik přináší pracovní příležitost v týmu, možnost spolupráce pro soukromý sektor a v budoucnu především nová místa k bydlení pro obyvatele Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu