• Načítám...
>

DPP plánuje nakoupit velkokapacitní trolejbusy

  • 30. října 2020,
  • 17:26,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

DPP plánuje nakoupit velkokapacitní bateriové trolejbusy. Nasazeny budou primárně na trase Nádraží Veleslavín – Letiště Václava Havla Praha. Vzhledem k velikosti nabídnou cestujícím i větší komfort.

Reklama

Dopravní podnik hl. m. Prahy chystá nákup 20 velkokapacitních nízkopodlažních tříčlánkových bateriových trolejbusů. Vypsal proto veřejnou zakázku na jejich dodavatele, který by měl být znám už na jaře příštího roku. Předpokládaná hodnota této zakázky je 628 miliónů korun. 

"Hodnotícím kritériem budou náklady, poté za samozřejmost pokládáme, aby tyto trolejbusy splňovaly standarty PID, to znamená odbavovací a informační systém, aby měly klimatizaci, automatický systém počítání cestujících a také dvě místa pro invalidní vozíky," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy. 

Velkokapacitní nízkopodlažní trolejbusy budou disponovat 40 - 55 sedadly. Cestujícím poskytnou dostatek míst k sezení i k uložení zavazadel. 

"Určitě si od toho slibujeme zvýšení komfortu pro cestující, požadujeme minimální délku 23 - 25 metrů a zároveň by tyto trolejbusy měly být i tišší, než klasické autobusy," řekla Aneta Řehková. 

Nové trolejbusy budou primárně nasazeny na linku číslo 119, tedy na trase Nádraží Veleslavín – Letiště Václava Havla Praha.

"Zároveň tedy připravujeme celkově i tu elektrifikaci linky č. 119 a plánujeme, že trolejové vedení zahájíme v roce 2022," řekla Aneta Řehková. 

Ekologické trolejbusy budou dodávány postupně. První z nich by měly cestující přepravit na jaře 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu