• Načítám...
>

Pražští plynaři jsou na zimu připraveni

  • 11. listopadu 2020,
  • 7:50,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská plynárenská Distribuce dala do plného provozu plynovou předávací stanici v Drahelčicích. Jde o velice důležitou stanici pro zásobování hlavního města, protože je jediná na levém břehu Vltavy.

Reklama

Po rozsáhlé rekonstrukci je v plném provozu předávací stanice Pražské plynárenské Distribuce v Drahelčicích. Jedná se o jednu ze čtyř stanic, přes kterou přichází zemní plyn do Prahy.

" V tuto chvíli tady jsou ty nejmodernější prvky, které na plynárenských zařízeních můžete najít. Máme tady ultrazvukové měření, zcela nové regulační řady, řídící systém, novou odorizační stanici," upozornil Martin Slabý, předseda představenstva PPD.

Předávací stanice slouží jako mezistupeň mezi tranzitním plynovodem a plynovodem, který vede do hlavního města. V této stanici se plyn přejímá, měří a reguluje. Stanice je důležitá i proto, že je jedinou stanicí PPD na levém břehu Vltavy.

"Je proto velmi důležitá pro bezpečné a spolehlivé zásobování levého břehu. Když si vzpomeneme na povodně v roce 2002, tak nám tehdy tahle předávací stanice ještě nepatřila. Byla pro nás službou třetí strany. Když jsme ji koupili v roce 2017, tak jsme opravdu posílili její bezpečnost a spolehlivost," připomněl Martin Slabý, předseda představenstva PPD.

Pražská plynárenská Distribuce už je teď plně připravena na hlavní sezónu, na zimu.

"Přes léto musíme vždy opravit a dát do pořádku vše, co je právě na řadě. Letos jsme takto proinvestovali osm set milionů korun. Čtyři sta milionů jsme dali do oprav a síť je naprosto připravena, "zdůraznil Martin Slabý, předseda představenstva PPD.

Zároveň plynaři, v souvislosti se začátkem topné sezóny, připravili preventivní nárazovou odorizaci. Ta se uskuteční od 16. do 20. listopadu. 

"Do zemního plynu je přidáváno dvojnásobné množství odorantu, což je ta látka, která mu dává ten charakteristický sirný zápach. Cílem je odhalit i nepatrné úniky, které se mohou vyskytovat v bytových a domovních instalacích, a které by normálně nebyly postřehnutelné," popsal Miroslav Vránek, tiskový mluvčí Pražské plynárenské.

Důležité je, aby jste v případě, že tento zápach ucítíte, zavolali na linku pohotovostní služby 1239. Plynaři pak přijedou a zjistí, jestli se jedná nebo nejedná o únik plynu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu