• Načítám...
>

Web informuje o koronaviru a očkování

  • 23. ledna 2021,
  • 13:32,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nejaktuálnější informace, ohledně očkování a koronaviru, bude už brzy nově přinášet web covid.praha.eu. Už nyní tento web denně navštíví více než pět tisíc lidí. Dosud fungoval jako rezervace pro testy na koronavirus, teď se jeho funkčnost ještě rozšíří.

Reklama

Covid.praha.eu, to je web, který funguje už od října a nabízí seznam míst, kde se můžete na koronavirus v Praze a středních Čechách nechat otestovat.

"Tento web je určen všem zájemcům o testování, ať už s žádankou nebo pro samoplátce. Je navíc propojen s rezervačními systémy jednotlivých odběrových míst," uvedl Michal Fišer, ředitel společnosti Operátor ICT.

Webová stránka vyhrála dokonce jednu z kategorií soutěže Společně otvíráme data.

"Denní průměrná návštěvnost tohoto webu je zhruba pět tisíc lidí. V exponovaných měsících, jako například před Vánoci, se poptávka zvýšila až na deset tisíc lidí," upozornil Michal Fišer, ředitel společnosti Operátor ICT.

Hlavní město teď připravuje úpravu tohoto webu, která by měla být spuštěna během následujících dní.

"Chceme samozřejmě navázat na dobrou praxi, která s informováním prostřednictvím webové stránky a on-line prostředí byla zahájena. Chtěli bychom, aby na jednom místě byly pohromadě informace, které člověk může potřebovat, pokud se zajímá o očkování. Ať už proto, že váhá anebo proto, že se chce nechat oočkovat," konstatovala Milena Johnová, radní hl, města Praha.

Webová stránka bude například přinášet odpovědi na nejčastější dotazy spojené s očkováním.

"Řešíme jak informovat o dezinformacích, které se pohybují především v  on-line prostředí. Bude tam také seznam očkovacích míst, který počítáme, že se bude rozšiřovat s tím, jak začnou narůstat dávky vakcín, které do Prahy a do celé České republiky putují," doplnila Milena Johnová, radní hl, města Praha.

V neposlední řadě se budete moci na webu překliknout přímo na státní rezervační systém.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu