• Načítám...
>

Muzeum paměti XX. století připravuje řadu projektů

  • 23. ledna 2021,
  • 12:47,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Muzeum paměti XX. století připravuje pro letošní rok bohatý program. Aktuálně je fázi příprav expozice muzea v Domě pážat. Pokud vás zajímají debaty nebo se chcete podívat a některou z výstav, můžete tak učinit v on-line formě na webových stránkách muzea.

Reklama

Pražští zastupitelé jednomyslně schválili dotaci ve výši třináct a půl miliónu korun. Půjde na fungování Muzea paměti XX. století v roce 2021.

"Chceme nadále pomáhat splatit dluh, který má celá Česká republika. Ve světě, v okolních zemích, existují muzea, která připomínají důležité milníky historie a připomínají třeba i oběti, na které nesmíme zapomínat. U nás nic takového nebylo. Proto Praha muzeum založila a nadále ho podporuje," vysvětlila Hana Kordová Marvanová, radní hl. města Praha.

"Už v loňském roce jsme byli nuceni přenést hodně ze zamýšlené realizace do virtuálního prostoru, do on-line formy tak, aby si lidé, kteří chtějí mít kontakt s muzeem mohli podílet a podívat se třeba na on-line výstavu," uvedl Jan Kalous, ředitel Muzea paměti XX. století.

Na stránkách muzea najdete i řadu zajímavých debat. Muzeum v tomto roce čeká především příprava expozice, která vzniká na Hradčanech, v Domě pážat.

"Kromě úkolu, který je pro nás zásadní, tedy příprava expozice v Domě pážat, která by měla být doufám hotova v příštím roce, tak chceme v tomto roce pokračovat v již rozjetých akcích, které byly velmi úspěšné," doplnila Hana Kordová Marvanová, radní hl. města Praha.

Těmi jsou například debaty, které se konají ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla, druhý ročník festivalu dokumentárních filmů NEZLOMNÍ A  OBĚTOVANÍ a v neposlední řadě se chystá, ve spolupráci s Museem Kampa, několik venkovních výstav.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu