• Načítám...
>

Akademie umění a kultury pro seniory pokračuje

  • 10. února 2021,
  • 12:16,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Kvůli aktuálně stále platným protiepidemickým opatřením jsou nadále mimo běžný provoz základní umělecké školy. Ani studenti Akademie umění a kultury pro seniory tak zatím nemohou být osobně přítomní výuce. Některé školy však nabízejí online výuku.

Reklama

Kvůli aktuálně platným protiepidemickým opatřením jsou nadále mimo běžný provoz základní umělecké školy. Ani studenti Akademie umění a kultury pro seniory tak zatím nemohou být osobně přítomní výuce. Některé školy však nabízejí online výuku. Jedna z takových je například ZUŠ Vadima Petrova v Praze 4. 

"Ta výuka probíhá tím způsobem, že máme zprovozněný Skype, na něm jsme online. Když potřebují, tak jim kreslím, to vidí přes tu 4k kameru, to je potřeba nastříhat, doplnit titulky, nahrát na internet - zabírá to trojnásobek času, než běžná výuka, kde se to vše zvládne v průběhu nějaké té časové dotace. Pro ně je to určitě náročné, je to náročné i pro ty kantory, protože to vyžaduje nejen teoretickou, ale i praktickou zdatnost, co se týče využití počítačů a techniky, nejen hardwarovou, ale i softwarovou. Konkrétně moje skupina seniorů, kterou teď vyučuji, je na tom velice dobře," řekl Matěj Zámečník, pedagog výtvarné výchovy. 

"Já si myslím, že je to bez problémů. Kdyby ale internet šlapal, tak jak má, tak by to bylo asi jednodušší. Občas jsou výpadky, ale jinak je to bezvadné," řekl pan Michal, student. 

Základní umělecké školy, které nabízejí takzvanou seniorskou Akademii umění a kultury, jsou zřizovány a podporovány hlavním městem. 

"Jsme rádi, že právě i mezi seniorskou generací je stále zájem o vzdělávání. Akademie je specifická tím, že to má skutečně strukturované, že to není pouze volnočasový program, ale skutečně tam probíhá ten vzdělávací plán, aby se senioři co nejvíce naučili. Zároveň je pochopitelné, že v těch současných podmínkách je to ztížené," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

Zájem o vzdělávání v rámci takzvané seniorské akademie je v posledních čtyřech letech obrovský.
Účastníkům totiž poskytuje nejen smysluplné a aktivní trávení volného času, ale zároveň možnost se seznámit se svými vrstevníky.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu