• Načítám...
>

Vybrané týmy budou hledat řešení pro rozvoj Prahy

  • 15. února 2021,
  • 14:42,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Do druhého ročníku Pražského inovačního maratonu se přihlásilo 55 projektů. Odborná porota z nich vybrala 43 nejlepších a přizvala je do soutěže. Pro vybrané týmy inovátorů byl připraven interaktivní virtuální program pod názvem Nalejvárna. Účastníci se tak mohli seznámit s letošními výzvami.

Reklama

Těmito slovy zahájil moderátor online přenos virtuálního programu Nalejvárna. Jeho cílem bylo seznámit nejlepší týmy Pražského inovačního maratonu Nakopni Prahu s letošními výzvami, s jeho průběhem a s mentory, kteří budou účastníkům k dispozici. 

"My tomu programu záměrně říkáme Nalejvárna. Skutečně jsme se pokusili těm soutěžícím nalít nové zajímavé informace do hlavy. Je tady několik kolegů z řad zástupců městských společností, z řad mentorů, ať už tady z CAMPu z IPRu nebo odjinud, kteří mají poměrně detailní znalosti o těch jednotlivých oborech těch tematických osmi výzev, ve kterých se pohybujeme," řekl Jaromír Beránek, předseda výboru pro IT a Smart City ZHMP. 

Z celkových 55 přihlášených projektů vybrala odborná porota 43 nejlepších a přizvala je do soutěže. Do 9. dubna musí týmy představit své nápady. 

"Takovými našimi pomocnými kritérii pro to rozhodování je inovativnost té myšlenky, realizovatelnost a nově v tom letošním roce budeme klást i větší důraz na úroveň toho přednesu. Proto jsme také zařadili jako součást toho doprovodného programu školení prezentačních dovedností," řekl Jaromír Beránek. 

Chytrá řešení pro rozvoj města budou účastníci soutěže hledat v několika oblastech. Například zdraví, životní prostředí, udržitelný turismus či energetika. 

"V letošním roce je těch kategorií 8, jsem rád, že se to povedlo takovým způsobem rozšířit a možná je to impulz i pro ty další ročníky, že příští rok budeme mít těch oblastí, ve kterých se snažíme hledat chytrá řešení, ještě více než letošní ročník," řekl Matej Šandor, místopředseda představenstva společnosti Operátor ICT. 

Vítězná řešení získají finanční podporu v celkové výši 100 000 Kč a zároveň pomoc s realizací vzniklého nápadu. Zájemci mohou soutěž sledovat na webových stránkách nakopniparahu.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu