• Načítám...
>

Praha-Šeberov bude mít novou základní školu

  • 17. března 2021,
  • 14:11,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Za dva a půl roku by rádi v Šeberově otevřeli novou základní školu. Ta by měla mít v první fázi 14 kmenových tříd, odborné učebny, zázemí pro učitele, kuchyň s jídelnou, ale i velkou multifukční sportovní halu. Nová škola je podle vedení městské části více než potřeba.

Reklama

Radní hlavního města odsouhlasili investiční záměr na realizaci nové základní školy v Šeberově.

"Ta plánovaná škola bude mít prvotní kapacitu 14 kmenových tříd a novou multifunkční halu pro sporty nejen školáků, ale i místní veřejnosti. Zároveň by ta stavba měla být připravena tak, aby se do budoucna dala rozšířit na celkovou kapacitu 27 kmenových tříd, protože podle těch našich propočtů bude ten development v té oblasti tak intenzivní, že ta stavba bude po několika letech potřebovat ještě dostavbu," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

    Náklady na stavbu školy by měly být zhruba 350 milionů korun. Letos Praha uvolní 50 milionů na administraci výběrového řízení a zahájení stavebních prací. Jak potvrzuje starostka Šeberova, nová škola je v městské části více než potřeba.

    "Už dva roky losujeme děti do první třídy. Letos budeme pravděpodobně losovat také. Jak se ukazuje, Praha 11 v současné době není ochotná nám přijímat nové prvňáky, protože ten demografický růst prostě je," řekla Petra Venturová, starostka MČ Praha Šeberov. 

    V rámci školy vzniknou i odborné učebny, kuchyň s jídelnou a promění se i okolí.

    "Zároveň je tady ještě připravená rekonstrukce komunikace, která zohledňuje to umístění základní školy, že se tam budou budovat autobusové zastávky a další. Spolupráce s investičním odborem funguje a stejně tak s panem radním, takže já věřím tomu, že obě stavby se podaří skloubit," řekla Petra Venturová. 

    Starostka by byla ráda, kdyby se nová základní škola otevřela už v září 2023. Zároveň se v okolí školy počítá s velkou rozvojovou plochou pro sportovní aktivy. Kromě multifunkční sportovní haly a venkovního hřiště by tu tak v budoucnu mohl vzniknout třeba atletický stadion nebo plavecký bazén.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Dnešní premiéry

    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu