• Načítám...
>

Laboratorní stoly usnadňují praktickou výuku

  • 6. května 2021,
  • 9:20,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nedílnou a velmi důležitou součástí každé školy by mělo být vybavení učeben pro praktickou výuku. Takové jaké vyrábí například renomovaná česká firma Diametral. A právě v její nabídce jsou například laboratorní stoly, které značně ulehčují výuku odborných předmětů jak učitelům, tak i studentům.

Reklama

Velmi důležitou součástí nabídky každé kvalitní školy by mělo být také vybavení jejích učeben. Zejména, jedná-li se o učebny odborných předmětů.

"Nacházíme se v učebně Středního odborného učiliště Ohradní v Praze 4. Jedná se o jednu ze šesti učeben, které jsme dodávali pro toto učiliště. Je zaměřena na výuku elektroniky, elektrotechniky a elektrických měření. Základ vybavení zde tvoří naše laboratorní stoly, které se dodávají pod označením VarioLab. Jedná se o stoly, které jsou určeny speciálně pro střední odborné školství. Případně pro školy vysoké," uvedl Vít Majtás, statutární jednatel společnosti Diametral.

Výhodou těchto stolů je jejich řešení. Každý student má díky nim na jednom místě všechny přístroje, které potřebuje a odpadá tak nepraktické a zdlouhavé přenášení či sdílení potřebných pomůcek mezi studenty.

"Každý žák má své pracoviště a vybavení. Je tam mikropájka, různé zdroje tedy stejnosměrný a střídavý, osciloskop. Každé pracoviště má generátor, měřící voltmetr," vysvětlil Vlastimil Steiner, mistr odborného výcviku.

"S těmito stoly jsem spokojen a jsem rád, že je máme, protože mají vše co potřebujeme a práci nám velice usnadňují. Kdybychom tyto stoly neměli museli bychom vše pracně dělat na počítači. A nebyla by tu možnost si také hned vše vyzkoušet v praxi," konstatoval Filip Krivulka, student 3. ročníku učiliště.

Mimo těchto stolů se mohou žáci v učebnách setkávat také s dalšími výukovými pomůckami. Společnost Diametral vyvíjí a vyrábí elektrotechnické přístroje a komplexní elektrotechnická pracoviště, které školám značně usnadní výuku odborných předmětů.

"Vyrábíme také výukové panely. Ty jsou zase zaměřeny určitým způsobem. Máme zde panely, které jsou pro silnoproudou elektrotechniku, dále panely, které jsou pro výuku obnovitelných zdrojů jako je například sluneční energie. A máme také panely, které jsou určeny třeba pro výuku datových sítí a nebo dokonce i PLC automatů, což jsou řídící systémy pro řízení třeba obráběcích strojů," popsal Vít Majtás, statutární jednatel společnosti Diametral.

Další pomůckou je laboratorní stůl VarioClick, který se využívá k praktické výuce elektrotechniky. To znamená k zapojování elektrických obvodů, jako například svítidla, vypínače či zásuvky.

"Naše společnost se liší od jiných především tím, že my jsme především výrobci. Jedná se o výsledky našeho vývoje, naší konstrukce. Jsou to ucelené řady výrobků, které pokrývají široké spektrum odborného školství se zaměřením především na elektrotechniku. Nicméně v poslední době máme v nabídce právě i výukové panely UnoVolta, o kterých jsme se bavili. A tam je jedna skupina, která je určena i pro základní školy," upozornil na závěr Vít Majtás, statutární jednatel společnosti Diametral.

Díky tomu může společnost Diametral nabídnout široké spektrum produktů pro školství. A to nejen pro elektrotechnické obory, ale také například pro fyziku.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Dnešní premiéry

    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu