• Načítám...
>

V Libuši vznikne nová základní škola

  • 13. dubna 2021,
  • 14:49,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V pražské Libuši vznikne nová základní škola. Ta vznikne v budově bývalého učiliště potravinářského. Městskou část totiž čeká v příštích letech dynamický rozvoj díky stavbě metra D.

Reklama

V pražské Písnici spadající pod městskou část Praha Libuš vznikne v budově bývalého Středního odborného učiliště nová základní škola. Pražští radní schválili svěření budovy do majetku městské části.

"V Libuši zhruba před rokem bylo zrušeno Střední odborné učiliště gastronomické, po tom učilišti tam byly prázdné objekty. My jsme řešili, jakým způsobem s nimi dál nakládat a co v nich bude. Jako nejefektivnější varianta se jevila logicky právě možnost svěřit to městské části, protože městské části zřizují ze zákona základní školství," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Městská část Praha Libuš je dynamicky rozvíjejícím se územím na kraji hlavního města a již nyní musí radnice řešit nedostatek míst ve školách a školkách.

"Demografická situace v městské části Praha - Libuš je naprosto jednoznačná. Hlavní město plánuje stavbu metra D a z toho dvě stanice budou právě na území MČ Praha - Libuš. Dojde k nárůstu počtu obyvatel a našim úkolem je zajistit dostatek míst v základních školách," řekl Jiří Koubek, starosta MČ Praha - Libuš. 

Po výstavbě metra D by se počet místních obyvatel mohl zvýšit z 10 až na 15 tisíc.

"Po dostavbě metra máme spočítáno, že potřeba nových tříd bude až 50. To znamená, že máme drobnou rezervu pro příští roky, nicméně ve spolupráci s hlavním městem Prahou intenzivně pracujeme na přípravě nové základní školy, protože ta potřeba do budoucna bude opravdu veliká," řekl Jiří Koubek. 

Kdy přesně vznikne nová základní škola v Libuši zatím není jasné. Stejně tak není zatím není známo, jak se bude celý areál učiliště přestavovat, případně na kolik peněz opravy vyjdou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu