• Načítám...
>

Letos v Praze vznikne 21 kilometrů cyklostezek

  • 14. dubna 2021,
  • 17:36,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Několik desítek projektů a proinvestované stovky milionů korun, taková bude cyklistická sezóna 2021. V hlavním městě by letos mělo přibýt až 21 kilometrů cyklostezek.

Reklama

Praha zahájila cyklistickou sezónu 2021. Hlavní město čeká rok rekordních investic do rozvoje cyklistické infrastruktury. Může za to zčásti i rok 2020, který měl velký dopad na dopravu v metropoli.

"Ubylo aut a cestujících v MHD a naopak pěších a cyklistů přibylo. V některých dnech je to třeba až dvojnásobně oproti těm předešlým rokům, v průměru je to asi 60 %," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Letos tak Praha dá na budování cyklostezek celkem skoro 400 milionů korun a postaví se kolem 21 kilometrů cyklostezek.

"Pro mě je nejzásadnější podjezd pod Mánesovým mostem, cyklostezka A2 má chybějící úsek Zbraslav - Jarov, kde je pouze polní cesta, takže ta by měla být realizována a z těch velkých akcí v centru města je to pak ještě lávka Holešovice - Karlín. Ta bude dokončena až v příštím roce," řekl Adam Scheinherr. 

Většinu cyklistické infrastruktury v hlavním městě pak buduje Technická správa komunikací.

"V těchto dnech dokončujeme cyklostezku Modřany - Zbraslav. Je to páteřní trasa a jednalo se o rozšíření. Dále pokračujeme na cyklostezce Satalice - Vinoř, dále potom cyklostezka Šárovo kolo 2. A potom další cyklostezky, které se připravují, jsou Staroklánovická, Průmyslová - Jahodnice nebo Kačerov - Kamýk," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Hlavní město také v posledním roce vybudovalo mnoho cyklistických stojanů. Nejvíce jich v posledních 12 měsících přibylo v Praze 3 a v Praze 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu