• Načítám...
>

Praha bude soutěžit dopravce na dvě vlakové linky

  • 27. dubna 2021,
  • 14:26,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Linky S49 a S61 budou mít nového dopravce. Hlavní město vybere v příštích měsících jejich provozovatele. Úplně nová linka S61 by měla zkrátit cestu z východu Prahy do centra a bude mít několik nových zastávek.

Reklama

Hlavní město společně s ROPIDem budou v letošním roce soutěžit provozovatele sedmi nových elektrických vlakových jednotek pro linky S49 a S61.

"Jedná se o stávající linku S49 z Roztok do Hostivaře, která bude jezdit zhruba ve stejných parametrech jako dosud a k ní přibude úplně nová linka S61," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. 

Právě od linky S61 si vedení města hodně slibuje.

"Linka S61 je linka, ke které míříme od grafikonu 2024 - 25, kdy by měly být hotové nové čtyři zastávky v Praze na trase této nové linky, která bude jezdit v první etapě z Vršovic do Běchovic," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Nové zastávky by měly být Depo Hostivař, Jiráskova čtvrť, Jahodnice nebo Hostavice. Linka kromě nových zastávek a přestupních bodů ale také zkrátí cestování z východní části Prahy do centra metropole.

"Jízdní doba té nové linky z Běchovic do Vršovic je 23 minut, což je opravdu rekordní. Žádným jiným dopravním prostředkem včetně auta není možné tuto vzdálenost takto rychle realizovat. Určitě to zrychlí spojení i jinam, protože díky tomu, že bude možné přestupovat na Depu Hostivař na metro a na tramvaje nebo na Zahradním Městě na tramvaje a na autobusy, tak bude možné tyto linky kombinovat," řekl Filip Drápal. 

Hlavní město připravuje i linku S71 z Běchovic přes Kačerov do Radotína. Ta je ale navázána na rozšíření počtu kolejí mezi Branickým mostem a Krčí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu