• Načítám...
>

Praha si připomněla Pražské povstání

  • 6. května 2021,
  • 11:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Uctít památku hrdinů, kteří položili životy v boji proti nacismu, mohou lidé například na Staroměstském náměstí.

Reklama

76 let uplynulo od Pražského povstání. Uctít památku hrdinů, kteří položili životy v boji proti nacismu, mohou lidé například na Staroměstském náměstí. Věnec tam položil mimo jiné také pražský primátor Zdeněk Hřib.

"Tady se odehrávaly boje na konci války. Díky tomu vlastně také ta radnice vypadá tak, jak vypadá. Je to výročí Pražského povstání, které si musíme připomínat. Je to záležitost, která je často opomíjena i při výuce dějepisu," konstatoval Zdeněk Hřib, primátor hl. města Praha.

Podobně jako v loňském roce se musí toto výročí obejít bez velkých pietních akcí. Připomenout si události z května roku 1945 mohou Pražané letos poprvé i online formou.

"My jsme připravili letos takovou specialitu. Interaktivní mapu těch pietních míst, díky které si každý může připomenout to výročí i bez nějakých masových akcí. Je to tedy záležitost, kdy si můžete najít pomníček ve své blízkosti a zajít tam zapálit svíčku. Eventuálně ji můžete zapálit i jakoby virtuálně jenom na té interaktivní mapě," dodal  Zdeněk Hřib, primátor hl. města Praha.

Na mapě je vyznačeno všech, přibližně 800 míst, a u každého z nich je několik informací. Interaktivní mapa je k dispozici na webových stránkách hlavního města a dostupná bude nejen v těchto dnech, ale i po zbytek roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu